23.4 C
București
luni, 3 iunie 2024
AcasăSportRovana Plumb a fost avizată de comisii pentru portofoliul Muncii

Rovana Plumb a fost avizată de comisii pentru portofoliul Muncii

Rovana Plumb a primit, marţi, avizul favorabil al comisiilor parlamentare pentru a ocupa funcţia de ministru al Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi al Persoanelor Vârstnice, fiind validată cu 34 de voturi “pentru” şi 16 “împotrivă”, informează Mediafax.

Rovana Plumb a fost audiată de comisiile parlamentare pentru muncă şi protecţie sociale şi comisiile pentru egalitate de şanse.

În timpul audierilor, Rovana Plumb a spus că are ca priorităţi modificarea legislaţiei muncii, creşterea ocupării tinerilor, dar şi a persoanelor vârstnice, reducerea CAS cu cinci puncte procentuale, de la 1 iulie şi reducerea sărăciei.

Citeşte şi: Guvernul Ponta III: Noii miniştri, audiaţi marţi în comisii

Rovana Plumb a mai spus că are trei direcţii strategice, respectiv ocuparea, vârstnicii şi politicile sociale.

În privinţa ocupării, Rovana Plumb a spus că există deja o strategie naţională, dar preocuparea ei este să poată reuşi să încadreze în piaţa muncii cât mai mulţi tineri, persoane vârstnice, dar şi femei.

Referindu-se la pensii, Plumb a spus că ştie că în România sunt foarte multe persoane vârstnice, care au muncit pentru consolidarea ţării şi care astăzi au nevoie să trăiască decent, arătând că va încerca să găsească noi surse de finanţare pentru sustenabilitatea sistemului de pensii.

“Legea pensiilor va suferi modificări şi completări, ca să răspundă cerinţelor pensionarilor”, a mai spus Rovana Plumb.

În ce priveşte indexarea pensiilor, Rovana Plumb a spus că va discuta cu Banca Mondială şi Fondul Monetar Internaţional, astfel încât indexarea să fie una corectă.

“În momentul de faţă, există o perspectivă de indexare cu 4%”, a precizat Rovana Plumb.

Ea a mai spus că, la proiectul de modificare a Legii pensiilor, se va consulta cu confederaţiile sindicale ale pensionarilor, pentru a stabili schimbările, astfel încât actul normativ să răspundă cât mai bine cerinţelor şi nevoilor pensionarilor.

Cele mai citite

Cu 42% mai multe probe de laborator la legumele şi fructele din producţia autohtonă

Autoritatea Naţională Fitosanitară (ANF) va efectua în acest cu 42% mai multe probe de laborator la legumele şi fructele din producţia autohtonă, comparativ cu...

Rusia – Ucraina, ziua 830. Rusia atacă folosind armament produs în Iran, Coreea de Nord și China

În condițiile în care regimul Putin acuză Occidentul că oferă sprijin militar Ucrainei, Rusia atacă Ucraina folosind armament produs în Iran sau în Coreea...

România a rămas fără reprezentante pe tabloul de simplu de la Roland Garros

România a rămas fără reprezentante pe tabloul principal de la Roland Garos, după ce Ana Bogdan a fost învinsă de ucraineanca Elina Svitolina, cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă