33 C
București
joi, 11 iulie 2024
AcasăInternaționalDeși Republica Moldova nu este membră UE, va avea secții de votare...

Deși Republica Moldova nu este membră UE, va avea secții de votare pentru alegerile europarlamentare

În Republica Moldova vor funcționa secții de votare pentru alegerile europene din anul 2024, deși Republica Moldova încă nu este membră UE.

Secțiile din Republica Moldova vor fi deschise la data de 9 iunie 2024, ca și cele din țările membre UE. În Republica Moldova, la aceste alegeri vor vota acele persoane care dețin cetățenia unei țări membre UE – pe lângă cetățenia Republicii Moldova. Este vorba de persoane care dețin cetățenia României sau a Bulgariei.

În total, în Republica Moldova vor funcționa 52 asemenea secții de vot. Cele mai multe dintre ele vor fi în orașul Chișinău.

În toamna anului 2024, în Republica Moldova vor fi alegeri prezidențiale. Actuala șefă a statului, Maia Sandu, va candida pentru cel de-al doilea mandat.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă