Sursă foto: www.shutterstock.com

Ronaldo, cel mai bun marcator din istoria fotbalului

Fotbalistul portughez Cristiano Ronaldo a devenit oficial cel mai bun marcator din istoria fotbalului, după ultimul gol reușit în tricoul lui Juventus.

Share

Cătălin Mihai 0 comentarii

21.01.2021 - 19:44

Juventus Torino a cucerit Supercupa Italiei, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în fața formației Napoli, grație golurile marcate de Cristiano Ronaldo şi Alvaro Morata.

Reușita lusitanului din minutul 64 a fost una istorică, propulsându-l pe acesta pe primul loc în topul celor mai prolifici marcatori din instoria fotbalului.

Cu 760 de goluri în 1040 de partide disputate, Cristiano Ronaldo l-a depășit pe cehul Josef „Pepi” Bican, fostul mare atacant de la Slavia Praga, care are consemnate 759 de reușite.

Ronaldo a marcat cele 760 de goluri pentru cele patru echipe de club la care a jucat şi la naţionala Portugaliei. Dintre acestea, 450 au fost reușite la Real Madrid, 118 la Manchester United, 102 la naționala Portugaliei, 85 la Juventus și 5 la Sporting Lisabona.

Singurul care îl mai poate depăși în acest moment este doar argentinianul Lionel Messi, care luna trecută a stabilit recordul de goluri marcate pentru un singur club, 644. În total, Messi are în palmares 719 de reușite.

Având în vedere că Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) nu ţine o evidenţă oficială în această privinţă, titlul de cel mai bun marcator din istoria fotbalului este unul destul de contestat. Conform datelor neoficiale, atât Bican, cât și brazilienii Pele şi Romario ar fi marcat peste 1.000 de goluri în carierele lor, dar aceste statistici includ goluri la amatori sau în meciuri amicale.

Meciul disputat la Reggio Emilia a consemnat și o altă premieră. La doar patru luni de la debutul său ca antrenor, Andrea Pirlo a obţinut primul trofeul al carierei, chiar în faţa bunului său prieten Gennaro Gattuso, antrenorul echipei Napoli.

 

Comentarii