16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportRonaldo, cel mai bun marcator din istoria fotbalului

Ronaldo, cel mai bun marcator din istoria fotbalului

Juventus Torino a cucerit Supercupa Italiei, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în fața formației Napoli, grație golurile marcate de Cristiano Ronaldo şi Alvaro Morata.

Reușita lusitanului din minutul 64 a fost una istorică, propulsându-l pe acesta pe primul loc în topul celor mai prolifici marcatori din instoria fotbalului.

Cu 760 de goluri în 1040 de partide disputate, Cristiano Ronaldo l-a depășit pe cehul Josef „Pepi” Bican, fostul mare atacant de la Slavia Praga, care are consemnate 759 de reușite.

Ronaldo a marcat cele 760 de goluri pentru cele patru echipe de club la care a jucat şi la naţionala Portugaliei. Dintre acestea, 450 au fost reușite la Real Madrid, 118 la Manchester United, 102 la naționala Portugaliei, 85 la Juventus și 5 la Sporting Lisabona.

Singurul care îl mai poate depăși în acest moment este doar argentinianul Lionel Messi, care luna trecută a stabilit recordul de goluri marcate pentru un singur club, 644. În total, Messi are în palmares 719 de reușite.

Având în vedere că Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) nu ţine o evidenţă oficială în această privinţă, titlul de cel mai bun marcator din istoria fotbalului este unul destul de contestat. Conform datelor neoficiale, atât Bican, cât și brazilienii Pele şi Romario ar fi marcat peste 1.000 de goluri în carierele lor, dar aceste statistici includ goluri la amatori sau în meciuri amicale.

Meciul disputat la Reggio Emilia a consemnat și o altă premieră. La doar patru luni de la debutul său ca antrenor, Andrea Pirlo a obţinut primul trofeul al carierei, chiar în faţa bunului său prieten Gennaro Gattuso, antrenorul echipei Napoli.

 

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...
Ultima oră
Pe aceeași temă