18 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportRemus Cernea si Ninel Potarca cer sa fie acceptati si ei la...

Remus Cernea si Ninel Potarca cer sa fie acceptati si ei la dezbaterea de vineri

Candidatii la Presedintie Remus Cernea (Partidul Verde) si Ninel Potarca (independent) reclama faptul ca dezbaterea electorala de vineri va fi organizata doar intre trei din cei 12 candidati si solicita o confruntare intre toti competitorii, transmite Mediafax.

In opinia lui Remus Cernea, actuala clasa politica aflata la conducerea tarii a demonstrat inca o data ca este straina de principiile minimale ale democratiei.

"Faptul ca, in ciuda tuturor declaratiilor in favoarea unui dialog care sa aiba loc intre toti candidatii la Presedintie, reprezentantii marilor partide au decis sa nu participe, demonstreaza ca sunt doar persoane insetate de putere si dispuse sa uite regulile democratiei. Acesti politicieni – Traian Basescu, Mircea Geoana, Crin Antonescu – s-au comportat precum niste alergatori intr-o competitie sportiva care i-au imbrancit pe ceilalti competitori de pe pista pentru a alerga doar ei", afirma candidatul Partidului Verde, intr-un comunicat.

Totodata, Cernea considera ca, atat timp cat Romania se va afla sub controlul unor astfel de persoane, nu va avea nicio sansa sa devina o tara democratica si prospera pentru ca "acesti oameni, impreuna cu partidele lor, sunt interesati exclusiv de puterea care le aduce privilegii si nu de apararea si promovarea democratiei".

El reia apelul pentru realizarea, in ultima zi a campaniei electorale, a unei dezbateri politice la care sa fie invitati toti candidatii la alegerile prezidentiale, sustinand ca in lipsa unei astfel de dezbateri nu se poate vorbi despre alegeri libere si despre respectarea dreptului cetatenilor la o corecta informare.

La randul sau, candidatul independent Ninel Potarca a transmis o scrisoare deschisa staff-urilor de campanie ale candidatilor Traian Basescu, Crin Antonescu si Mircea Geoana, in care solicita ca, in virtutea respectarii principiului egalitatii de sanse si a unei dezbateri electorale corecte, sa fie acceptat la dezbaterea de vineri seara.

"Dorim o confruntare directa cu dumneavoastra, in limitele bunului simt, respectand toate criteriile fundamentale ale democratiei. Consideram ca limitarea accesului la dezbateri priveaza alegatorii de posibilitatea unui vot in deplina cunostinta de cauza, ca urmare a unei decizii informate", se mai arata in scrisoarea lui Potarca.

Cele mai citite

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...

Fosta închisoare de la Râmnicu Sărat devine Memorial dedicat victimelor comunismului. Proiectul fusese lansat acum 11 ani

În incinta fostei închisori de la Râmnicu Sărat vor fi construite, până în anul 2026, Memorialul „Închisoarea Tăcerii” și Centrul Educațional privind Comunismul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă