27.5 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSportPuterea critică absenţa PSD de la şedinţa de prezentare a moţiunii de...

Puterea critică absenţa PSD de la şedinţa de prezentare a moţiunii de cenzură

Parlamentarii puterii au criticat, vineri, în plenul reunit al Parlamentului, absenţa PSD de la şedinţa în care urma să fie citit textul moţiunii de cenzură şi au susţinut că şedinţa a fost legal întrunită.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Ioan Oltean, a arătat că parlamentarii din opoziţie “absentează în mod tendenţios şi vor să amâne cititrea moţiunii de cenzură pe care ei înşişi au depus-o”. El a subliniat faptul că preşedintele de şedinţă este obligat ca la începutul lucrărilor să anunţe câţi parlamentari sunt prezenţi şi să precizeze că cvorumul este legal îndeplinit, iar şedinţa este deschisă.

“În mod indubitabil avem cvorum de şedinţă”, a subliniat democrat liberalul.

El i-a acuzat pe parlamentarii PSD că încearcă în mod tendenţios să blocheze citirea propriei moţiuni şi s-a întrebat retoric de ce aceştia au mai iniţiat-o. “Are vreo valoare această moţiune pe care autorii ei nu vor să o citească”, a întrebat retoric Oltean.

La rândul său liderul deputaţilor PDL Mircea Toader, a spus că parlamentarii se află într-o situaţie ridicolă. El a cerut preşedintelui de şedinţă Mircea Geoană să-şi asume citirea în şedinţa de vineri a moţiunii de cenzură depuse de opoziţie. El le-a spus colegilor parlamentari că aşa cum a văzut la televizor, parlamentari PSD au primit sms-uri să nu se prezinte la şedinţa de vineri.
Deputatul PDL Cezar Preda i-a spus la rândul său preşedintelui Senatului că dacă va aplica regulamentul va fi dat afară din partid, iar dacă nu-l va aplica va rămâne cu sancţiunea de suspendare pe o perioadă de şase luni.

El a calificat drept absurdă decizia PSD de a nu participa la şedinţa plenului reunit.
“Nu s-a mai pomenit să introduceţi o moţiune de cenzură şi să fugiţi şi de la citirea ei”, a arătat Preda.

Senatorii şi deputaţii s-au întrunit în şedinţă de plen reunit, vineri dimineaţă, pentru prezentarea moţiunii “Legea salarizării Guvernului iresponsabil”, iniţiată de 204 parlamentari PSD, PNL şi PC.

Cele mai citite

Un băiat de 19 ani a intrat peste o femeie de 30 de ani şi fiica ei şi a încercat să violeze fata de...

Un incident șocant a avut loc în comuna Izvoare din județul Dolj, unde un tânăr în vârstă de 19 ani a fost reținut și...

Florin Răducioiu, amintiri despre Cupa Mondială din 1994

Florin Răducioiu a discutat despre echipa națională a României și despre perioada Campionatului Mondial din 1994. Fostul atacant al echipei AC Milan a participat...

FOTO. Un tânăr a murit și mai mulți copii au fost răniți, într-un accident între un autocar și un autoturism. Planul roșu, activat

Autorităţile din Vâlcea au activat, în această dimineaţă, Planul roşu după ce un autocar plin cu copii s-a izbit de un autoturism, răsturnându-se pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă