19.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportPSD va depune plângeri penale împotriva lui Ioan Oltean,Daniel Buda, Roberta Anastase...

PSD va depune plângeri penale împotriva lui Ioan Oltean,Daniel Buda, Roberta Anastase şi Maria Barna

Senatorul PSD Adrian Ţuţuianu a declarat miercuri că în grupul din care face parte s-a decis depunerea de plângeri penale împotriva lui Ioan Oltean, Roberta Anastase, Maria Barna şi Daniel Buda, cei care “au girat” desfăşurarea şedinţei de marţi a plenului reunit în condiţii de nelegalitate, potrivit Mediafax.

“Toate posturile au fost adjudecate de putere. Rapoartele unor comisii de specialitate sunt nelegale, pentru că nu a existat cvorumul necesar adoptării unor rapoarte, care erau obligatorii ca să se poată lua o decizie în plen. Foarte greu, după eforturi supraomeneşti ale puterii şi cu participarea domnului Ciuhodaru, s-a reuşit să se asigure o majoritate care să permită trecerea prin Parlament a Avocatului Poporului şi a celorlalte funcţii de la instituţiile publice. În şedinţa de grup de miercuri am luat decizia de a face plângeri penale domnului Ioan Oltean, doamnei Roberta Anastase, doamnei Barna şi domnului Buda Daniel, respectiv cei care au girat desfăşurarea unor şedinţe de comisii permanente şi a lucrărilor plenului comun în condiţii de nelegalitate”, a declarat viceliderul grupului parlamentar PSD din Senat, Adrian Ţuţuianu.

El a adăugat că senatorii PSD analizează posibilitatea atracării tuturor hotărârilor adoptate în şedinţa de plen reunit de marţi, la Curtea Constituţională.

Potrivit lui Ţuţuianu, motivul este că aceste hotărâri încalcă foarte clar Constituţia şi legile de organizare şi funcţionare a instituţiilor respective.

Grupurile parlamentare al USL vor sesiza Comisia juridică din Cameră solicitând sancţionarea Robertei Anastase şi a lui Ioan Oltean pentru supunerea la vot a unor rapoarte “ilegale” în cazul CSA şi Curţii de Conturi, a declarat, miercuri, deputatul PNL Eugen Nicolăescu.

Liderul grupului PSD din Cameră, Mircea Duşa, a precizat că la şedinţa reunită de plen de marţi au fost încălcate regulamentele celor două Camere, cât şi regulamentul şedinţelor comune.

Cele mai citite

Doi tineri au murit după ce au intrat cu scuterul într-un podeț. FOTO

Doi tineri au murit, noaptea trecută, într-un accident rutier produs pe raza satului Budeni, ce aparţine de oraşul Dolhasca, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru...

Dacă nu la fotbal, la tenis de masă! Elizabeta Samara câștigă Liga Campionilor

Jucătoarea română de tenis de masă Elizabeta Samara a reușit să obțină pentru a cincea oară în carieră titlul în Liga Campionilor europeni și...

Nicolae Ciucă comentează declarația lui Ciolacu. Premierul a susținut că Buzăul nu este în Moldova

La sediul Biroului Electoral Municipal, Nicolae Ciucă a fost întrebat despre comentariile premierului Marcel Ciolacu privind locația Buzăului și aluzia sa la un posibil...
Ultima oră
Pe aceeași temă