20.6 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSportProgram guvernare PNL: TVA de 19%, plafonarea CAS la 16%, eliminarea supra-accizei...

Program guvernare PNL: TVA de 19%, plafonarea CAS la 16%, eliminarea supra-accizei pe carburanți

Program de guvernare al PNL, lansat de co-președinții partidului, Vasile Blaga și Alina Gorghiu, prevede măsuri de relaxare fiscală, precum reducerea TVA-ului la 19% sau plafonarea CAS. De asemenea o problemă este catalogată drept "o chestiune de securitate națională".

Partidul National Liberal a lansat Programul de guvernare, propus spre dezbatere publica și internă. Liderii PNL, printre care și premierul desemnat, Cătălin Predoiu, au refuzat o competiție cu programul fiscal anunțat de PSD, pe care l-au catalogat a fi iresponsabil, conform Hotnews.ro.

Citește și Program Guvernare PNL: Ce propuneri au Blaga, Gorghiu și Predoiu. Primele reacții ale liderilor liberali

Programul de guvernare PNL prevede la capitolul Politică Fiscală următoarele măsuri: scăderea TVA la 19% de la 1 ianuarie 2016, eliminarea graduală a taxei pe construcțiile speciale și a supra-accizei pe carburanti pana la 31 decembrie 2016, plafonarea CAS la 16% în perioada de timp 2017-2020, precum și plafonarea bazei de calcul a tuturor contribuțiilor la 3 salarii medii pe economie. Programul PNL prevede și un capitol special pentru rezolvarea dezechilibrelor demografice, catalogate drept "o chestiune de securitate națională". Alte măsuri sunt și mărirea alocațiilor pentru creșterea copilului și realizarea unor rețele de creșe și afterschool-uri.

Citește și PNL și-a lansat programul de guvernare. Blaga vrea majoritate contra PSD

Liderii PNL Vasile Blaga, Alina Gorghiu si Catalin Predoiu, au susținut necesitatea unui program de guvernare care să pună bazele pentru un cod fiscal de mai lungă durată decât cel actual și care să dezvolte clasa de mijloc.

Partidul Național Liberal (PNL) și-a lansat, sâmbătă, noul program de guvernare. Co-președintele PNL Vasile Blaga a lansat o invitație celorlalte partide pentru a forma o coaliție împotriva PSD.

Citește și Predoiu: Autrostrada Sibiu – Pitești este o prioritate si trebuie realizată

Cele mai citite

Erdogan a grațiat șapte generali închiși pentru puciul din 1997 din Turcia

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a graţiat şapte generali aflaţi în detenţie pentru rolul lor în puciul din 1997 împotriva primului guvern islamist din...

Mircea Geoană critică dur sistemul de vot din România: Este cel mai primitiv din toată Europa

Sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa a declarat, sâmbătă, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, la Congresul...

Comisar acuzat de relații sexuale cu o minoră de 13 ani

Un scandal de proporții a izbucnit la Poliția de Frontieră Galați, unde comisarul șef Aurel Mihail Topciu, în vârstă de 47 de ani,...
Ultima oră
Pe aceeași temă