28.1 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSportPrima sesiune ordinară din acest an, sub semnul protestului parlamentarilor USL

Prima sesiune ordinară din acest an, sub semnul protestului parlamentarilor USL

Astăzi, deputaţii şi senatorii îşi vor alege în plen noii membri ai birourilor permanente, structuri de conducere formate din preşedinte, vicepreşedinţi, secretari şi chestori întrucât are loc prima sesiune ordinară din acest an. Camera Deputaţilor şi Senatul au fost convocate în sesiune de către Roberta Anastase şi Vasile Blaga, informeaza Agerpres.

Liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa, a declarat, pentru AGERPRES, că parlamentarii USL vor participa la prima şedinţă a Biroului permanent şi la plen şi că îşi vor desemna reprezentanţi în conducerea Parlamentului, iar ulterior vor demara protestul faţă de acţiunile puterii prin neparticiparea la lucrările plenului, comisiilor şi ale birourilor permanente. Potrivit preşedintelui PNL, Crin Antonescu, protestul Opoziţiei se va încheia în momentul în care vor fi organizate alegeri.

Parlamentarii USL se retrag din activitatea “uzuală” a Parlamentului, păstrându-şi mandatul şi dreptul de vot pe care să-l activeze în “situaţii de maximă importanţă”, cum ar fi decizii, hotărâri sau legi privitoare la alegeri anticipate, moţiune de cenzură, suspendarea preşedintelui sau modificarea legislaţiei electorale. Deputaţii şi senatorii Opoziţiei vor renunţa pe durata protestului la indemnizaţia aferentă participării la şedinţele din Parlament. În timpul acestei “greve” parlamentarii USL se vor afla totuşi în Parlament, dar şi în teritoriu.

La Senat va trebui să se găsească un înlocuitor pentru Cristian Diaconescu, care la începutul acestui an a devenit ministrul Afacerilor Externe. De asemenea, Adrian Năstase nu va mai candida pentru funcţia de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, potrivit liderului deputaţilor PSD, Mircea Duşa. Grupurile parlamentare urmează să decidă şi asupra conducerilor lor.

Emil Boc a calificat acest demers ca fiind unul fără consistenţă: “Eu cred că această decizie a Opoziţiei de a intra în grevă parlamentară este imatură şi iresponsabilă. Atunci când ai o slujbă şi eşti plătit pentru ea, trebuie să-ţi faci datoria. Mai bine sau mai prost, apreciază cei care trebuie să aprecieze, dar trebuie să-ţi faci datoria. Nu ca la grădiniţă, îţi iei jucăriile şi te duci acasă, că eşti supărat. Opoziţia trebuie să fie în permanentă competiţie cu Puterea, să vina cu soluţii alternative” a declarat la postul public de televiziune.

Cele mai citite

170 de români au așteptat zece ore pe aeroportul din Antalya după ce s-a stricat avionul care urma să-i aducă acasă

170 de turiști români au așteptat peste zece ore pe aeroportul din orașul Antalya (Turcia), după ce avionul la care cumpăraseră bilete, care urma...

170 de români au așteptat zece ore pe aeroportul din Antalya după ce s-a stricat avionul care urma să-i aducă acasă

170 de turiști români au așteptat peste zece ore pe aeroportul din orașul Antalya (Turcia), după ce avionul la care cumpăraseră bilete, care urma...

Maia Morgenstern, evreică din România, le urează “Sărbători fericite” prietenilor musulmani

Actrița Maia Morgenstern, evreică din România, le urează "Sărbători fericite" musulmanilor, în ziua în care, pentru musulmani, începe "Sărbătoarea Sacrificiului". "Eid Mubarak! Sărbători fericite tuturor...
Ultima oră
Pe aceeași temă