21.7 C
București
duminică, 2 iunie 2024
AcasăSportPreşedintele Traian Băsescu, într-un nou MESAJ: Cere să NU fie implicat în...

Preşedintele Traian Băsescu, într-un nou MESAJ: Cere să NU fie implicat în LUPTELE din interiorul USL

Preşedintele Traian Băsescu le cere politicienilor, într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale remis, miercuri, România liberă, să nu-l implice în luptele interne din cadrul Uniunii Social Liberale.

Totodată, Traian Băsescu a făcut un apel către jurnalişti ca atunci când primesc o informaţie neoficială ce-l implică pe şeful statului, să o verifice din surse oficiale astfel încât să se evite dezinformarea opiniei publice.

România liberă redă integral comunicatul Administraţiei Prezidenţiale:

“Ref.: Zvonurile potrivit cărora preşedintele României, domnul Traian Băsescu, ar fi implicat în eventuale dispute din interiorul USL

Referitor la zvonurile, vehiculate de o parte a presei în cursul dimineţii de miercuri, 12 decembrie a.c., potrivit cărora preşedintele României, domnul Traian Băsescu, ar fi implicat în eventuale dispute din interiorul Uniunii Social-Liberale (USL), purtătorul de cuvânt al preşedintelui României, domnul Bogdan Oprea, face următoarea declaraţie:

– ‘Domnul preşedinte Traian Băsescu le solicită politicienilor să nu-l implice în niciun fel în eventuale dispute din interiorul Uniunii Social-Liberale. De asemenea, domnul preşedinte Traian Băsescu face un apel la jurnalişti ca, atunci când primesc o informaţie neoficială care-l implică pe preşedintele României sau Administraţia Prezidenţială, să o verifice în mod oficial înainte de difuzare pentru a evita, astfel, lansarea unor dezinformări în spaţiul public‘”.

Citeşte şi REZULTATE FINALE: Vezi cine sunt viitorii parlamentari ai României

Amintim că, marţi, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că deţine informaţii că şeful statului ar fi contactat o persoană din PSD pentru a-i propune poziţia de premier, însă acest lucru nu s-ar fi materializat. În acest context, Antonescu a menţionat că i s-ar fi confirmat acest lucru din “expresia” persoanei respective.

Antonescu a fost întrebat dacă ştie ca preşedintele Traian Băsescu să fi contactat alte persoane din USL pentru a le propune desemnarea pentru poziţia de prim-ministru.

Citeşte şi Antonescu: Băsescu a CONTACTAT o persoană din interiorul PSD pentru a-l PROPUNE PREMIER

“Cred că da, după informaţiile… dar repet, neconfirmate în sens juridic, aşa, da”, a răspuns Antonescu, precizând că Băsescu “a sunat, a trimis vorbă”.

El a fost chestionat cum i s-a confirmat această informaţie. “Privesc chipul oamenilor, cunosc faţa omului când minte, când i-e frică. Toţi avem o experienţă de viaţă”, a replicat liderul PNL.

Ulterior, el a precizat că Băsescu ar fi “căutat în interiorul USL, a explorat alte ipoteze” şi nu ştie sigur dacă a fost vorba despre o convorbire telefonică a şefului statului cu persoana în cauză.

Antonescu a precizat că nu poate să spună despre cine este vorba. “Din PSD, din PNL nu se punea problema, de la bun început. Singura posibilitate a domnului Băsescu de a crea, să zicem aşa oarecare neclaritate în sânul USL, teoretic nu putea fi decât prin PSD. Pentru că o variantă cu cineva din PNL, în afară de faptul – trebuie să spun – nimeni din PNL nu se preta la o asemenea ipoteză, nu mergea. Pentru că PSD a intrat şi a învestit în această construcţie politică, USL, având drept obiectiv major funcţia de prim-ministru. PSD-ul nu avea cum merge la nicio combinaţie, că-l iubeau, că nu-l iubeau pe Victor Ponta, nu avea cum merge cineva din PSD la o combinaţie în care premierul să aparţină altcuiva”, a spus Antonescu.

Preşedintele PNL a fost întrebat dacă este cazul lui Mircea Geoană care să fi fost sunat de Traian Băsescu. “Nu ştiu, eu nu ascult convorbirile oamenilor şi nu…(…) Nu l-am întâlnit pe domnul Geoană”, a replicat Antonescu. Liderul PNL a mai precizat că nu este nici cazul secretarului general, Liviu Dragnea.

Cele mai citite

Real Madrid este „Regina Europei” pentru a 15-a oară. Fanii echipei madrilene au declanșat „fiesta” la Casa de Espana din București

Real Madrid a cucerit pentru a 15-a oară trofeul Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Borussia Dortmund cu scorul de 2-0...

Peste 30.000 de turiști sunt prezenți în acest weekend pe litoralul românesc

Peste 30.000 de turiști sunt prezenți in acest weekend pe litoralul românesc, gradul de ocupare a hotelurilor fiind de peste 60%. Secretarul general al...

Premierul Ciolacu le-a oferit autografe copiilor, la Palatul Victoria

Premierul Marcel Ciolacu a fost prezent, în ziua de sâmbătă, 1 iunie 2024, la Palatul Victoria, unde le-a oferit autografe copiilor și s-a fotografiat...
Ultima oră
Pe aceeași temă