15 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSportPresedintele PNL incearca sa-i impresioneze pe liderii filialelor

Presedintele PNL incearca sa-i impresioneze pe liderii filialelor

Liderul PNL Calin Popescu Tariceanu si consilierul prezidential Theodor Stolojan sunt in disputa pentru castigarea sustinerii din partea membrilor Biroului Permanent Central si mai ales a filialelor. Miza bataliei: postul de premier si sefia PNL. Nemultumit ca pierde teren la nivelul conducerii centrale, Tariceanu i-a convocat la centru pe liderii de filiale.

Anuntul lui Theodor Stolojan referitor la disponibilitatea de a se implica in activitatea PNL a incins spiritele printre liberali. Tot mai multi membri ai conducerii PNL se distanteaza de Calin Popescu Tariceanu fie criticand direct ezitarile premierului, fie afirmandu-si sprijinul pentru Theodor Stolojan. Din Biroul Permanent Central fac parte, alaturi de presedinte, alti 13 membri si pana acum, oficial sau neoficial, s-au distantat de presedinte cel putin sase dintre acestia. Practic, Tariceanu are toate sansele sa piarda majoritatea in Biroul Permanent Central.
In acest context, Calin Popescu Tariceanu a incercat sa para sigur pe el. Insa s-a vazut ca Tariceanu nu are dreptate sa minimalizeze nemultumirile din partid. Vicepresedintele PNL, Mona Musca, a declarat, ieri, ca ii multumeste fostului lider al partidului, Theodor Stolojan, pentru intentia acestuia de a ajuta formatiunea liberala “in momentele grele”. Mona Musca a adresat un apel la unitate catre membrii partidului si le-a cerut acestora sa se concentreze, acum, pe rezolvarea problemelor sinistratilor, sustinand, totodata, ca implicarea lui Theodor Stolojan va aduce linistea in PNL si in Alianta D.A. “Este nevoie de seriozitatea si fermitatea domniei sale, care au permis liberalilor sa iasa din crize ce pareau insurmontabile, iar sub presedintia sa PNL a ajuns la cele mai bune cote de credibilitate si popularitate”, crede Mona Musca.
Un alt vicepresedinte liberal, Gheorghe Flutur, a afirmat: “Eu il apreciez pe Theodor Stolojan, care a fost un foarte bun premier si un foarte bun presedinte de partid. Are meritul principal in a aduce PNL la 20 la suta si in unificarea fortelor liberale”. El considera ca in aceasta perioada “Tariceanu trebuie sa aiba o discutie cu Stolojan in forurile PNL pentru a gasi cea mai buna solutie ca partidul sa-si mentina credibilitatea si pozitia de locomotiva in Alianta”. Raluca Turcan, membru in Biroul Permanent Central, a afirmat: “Theodor Stolojan a demonstrat ca poate raspunde asteptarilor multor cetateni ai Romaniei”. Purtatorul de cuvant al PNL, Eugen Nicolaescu, considera si el “imbucurator” faptul ca Theodor Stolojan este preocupat de soarta PNL si crede ca partidul ii este in continuare recunoscator pentru implicarea sa din 2002, cand PNL era intr-o criza majora.
Potrivit statutului PNL, Biroul Permanent Central este forul care propune candidatul pentru postul de prim-ministru. Acesta urmeaza sa fie votat de catre Delegatia Permanenta din care, alaturi de membrii BPC, fac parte presedintii filialelor. Tot Delegatia Permanenta este forul care poate convoca un congres extraordinar la care sa se discute schimbarea conducerii partidului. In aceste conditii, Tariceanu i-a convocat pe liderii filialelor ieri dupa-amiaza la Casa Dante din Capitala.
La Dolj, liberalii au pus foarte mult… suflet. O intrunire a conducerii liberalilor doljeni, programata a se desfasura joi seara, a fost la un pas sa degenereze intr-un scandal, dupa ce mai multi membri de partid l-au acuzat pe presedintele PNL Dolj, Horatiu Buzatu, ca a cerut retragerea sprijinului politic premierului.

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Panică la sediul Comitetului Național Republican din Washington: un pachet suspect care conținea două fiole de sânge a fost livrat în clădire

Sediul Comitetului Național Republican din Washington a fost evacuat pentru scurt timp miercuri după ce un pachet suspect care conținea două fiole de sânge...

SUA vor lua măsuri după ce Georgia a adoptat legea controversată privind “influenţa străină”

Statele Unite(SUA) examinează "măsuri" de retorsiune după ce Georgia a votat o lege controversată privind "influenţa străină", a afirmat miercuri şeful diplomaţiei americane, Antony...

Atalanta Bergamo a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0) în finala Europa League

Atalanta Bergamo a cucerit trofeul Europa League la fotbal, după ce a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0), miercuri seara, pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă