16 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSportPreşedintele CJ Arad Nicolae Ioţcu anunţă candidatura la şefia filialei PDL. Falcă,...

Preşedintele CJ Arad Nicolae Ioţcu anunţă candidatura la şefia filialei PDL. Falcă, posibil candidat

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Arad, Nicolae Ioţcu, a anunţat, joi seară, că va candida la şefia organizaţiei judeţene a PDL, fiind primul care îşi anunţă intenţia de a candida, surse din filială afirmând că şi primarul Gheorghe Falcă ar fi interesat să preia conducerea organizaţiei, transmite Mediafax.

Preşedintele CJ Arad, Nicolae Ioţcu, a declarat, joi seară, că va candida pentru preşedinţia organizaţiei judeţene PDL, condusă în acest moment interimar de Gheorghe Seculici, care la începutul lunii iunie şi-a anunţat retragerea de la conducerea filialei judeţene, al cărei preşedinte a fost timp de 15 ani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Prezent la lucrările Consiliului de Coordonare Judeţean al PDL Arad, unde se alege propunerea organizaţiei pentru lista naţională de candidaţi ai patidului pentru alegerile europarlamentare, Ioţcu a fost întrebat de jurnalişti, înainte de începerea şedinţei, dacă a luat o decizie privind candidatura pentru preşedinţia PDL Arad, afirmând că va candida.

Ioţcu nu a oferit informaţii suplimentare, spunând că nu este momentul, însă a spus că este decis să candideze.

Preşedintele CJ Arad devine, astfel, prima persoană care îşi anunţă public candidatura pentru conducerea PDL Arad, considerată filiala cea mai performantă a partidului.

Surse din partid afirmă că şi primarul Aradului, Gheorghe Falcă, este interesat să preia conducerea filialei judeţene a PDL şi ar urma să îşi anunţe public candidatura.

Alegerile judeţene din PDL Arad vor avea loc în luna noiembrie, a anunţat, joi seară, preşedintele interimar al filialei, Gheorghe Seculici, adăugând că nu a fost decisă data exactă.

Seculici a făcut anunţul în discursul de la începutul Consiliului de Coordonare Judeţean, el reclamând tensiunea din filială, fără să nominalizeze persoanele care ar fi vinovate.

”Dacă azi ar aprinde cineva o brichetă aici, ar exploda sala. E o tensiune mare, chiar dacă nu o spune nimeni (…) S-au creat tranşee între organizaţia judeţeană şi cea municipală. Parcă vrem să ne arătăm muşchii. Trece organizaţia municipală pe lângă mine şi mai mult de jumătate nu mă salută. E o greşeală enormă, nu vom câştiga aşa împreună, să fim cea mai puternică organizaţie din ţară”, a spus Seculici, care a adăugat că îşi doreşte o competiţie corectă pentru alegerile din noiembrie.

La începutul lunii iunie, Seculici şi-a anunţat retragerea de la conducerea filialei judeţene, al cărei preşedinte a fost timp de 15 ani. Până la alegerile din organizaţie, Seculici a rămas preşedinte interimar.

Primarul Gheorghe Falcă este căsătorit cu fiica lui Seculici, Ela, iar naşul de căsătorie al acestora este preşedintele Traian Băsescu.

În ultimii ani, între Falcă şi Seculici au existat mai multe dispute legate de decizii politice, mai ales cele privitoare la candidaţii filialei la alegerile locale şi parlamentare din 2012.

La alegerile pentru preşedinţia CJ Arad, Falcă l-a susţinut public pe Nicolae Ioţcu, deşi socrul său îşi exprimase intenţia de a deveni candidat, el pierzând în cele din urmă lupta pentru nominalizare.

De asemenea, la stabilirea listei de candidaţi pentru alegerile parlamentare, între Falcă şi Seculici au existat neînţelegeri. Seculici îşi dorea să devină senator în Colegiul 1, dar Falcă anunţase că va candida în acelaşi colegiu. În cele din urmă, Falcă nu şi-a anunţat candidatura, ci l-a invitat pe Mihai Răzvan Ungureanu să intre în cursa pentru Senat în Colegiul 1, blocând astfel candidatura socrului. Seculici a ales, astfel, să candideze pentru Camera Deputaţilor, dar nu a obţinut mandatul.

Despre Falcă şi Seculici, presa a relatat că au avut numeroase dispute la şedinţele de partid, unele marcate de jigniri şi îmbrânceli.

De asemenea, presa locală scrie că tensiuni şi dispute au început să apară şi între Ioţcu şi Falcă, de câteva luni, motivul fiind competiţia pentru preşedinţia PDL Arad.

Cele mai citite

Miniștrii de externe sprijină Ucraina, definesc prioritățile Consiliului Europei și adoptă un tratat privind inteligența artificială

În contextul în care Consiliul Europei împlinește 75 de ani, miniștrii afacerilor externe din cele 46 de state membre ale Consiliului Europei s-au reunit...

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...

AUDIO. Dan Podaru propune construirea de campusuri pentru preșcolari și elevi în sectorul 1

Candidatul Partidului Ecologist Român (PER) la funcția de primar al sectorului 1, Dan Podaru, propune construirea unor campusuri cu grădinițe, școli, afterschool-uri și spații...
Ultima oră
Pe aceeași temă