22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSportPonta: PSD va vota împotriva numirii lui Orban la conducerea Ministerului Fondurilor...

Ponta: PSD va vota împotriva numirii lui Orban la conducerea Ministerului Fondurilor Europene

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, după şedinţa BPN al partidului, că parlamentarii opoziţiei vor vota împotriva numirii lui Leonard Orban la conducerea Ministerul Fondurilor Europene ce urmează a fi creat, potrivit Mediafax.

Ponta a spus că opoziţia are trei mari condiţii pentru a fi de acord cu înfiinţarea noului minister şi numirea unui titular al portofoliului.

Una dintre condiţii este sancţionarea miniştrilor care au gestionat prost absorbţia fondurilor europene, respectiv ministrul Dezvoltării, ministrul Internelor şi ministrul Muncii, a precizat preşedintele PSD.

“Este clar că numirea unui ministru în plus are rostul doar să-i spele de păcate pe cei patru, complet neperformanţi”, a adăugat el.

O altă condiţie menţionată de Ponta este ca noul minister să aibă atribuţii foarte clare.

“Deocamdată, este vorba de un ministru fără portofoliu, fără mâini şi fără picioare, un ministru doar de faţadă”, a spus el.

O altă condiţie a USL este schimbarea legislaţiei în domeniu “pentru eliminarea intervenţiei politice a MDRT” în întocmirea proiectelor şi aprobarea finanţării.

“Este clar că acest minister nu a fost înfiinţat pentru a absorbi fonduri europene, ci pentru a spăla imaginea unor miniştri, aşa că vom vota împotrivă. Doar dacă cele trei condiţii vor fi îndeplinite, dar evident că ele nu vor fi îndeplinite”, a mai afirmat Ponta.

Premierul Emil Boc a anunţat că miercuri va trimite Parlamentului propunerea ca Leonard Orban să fie desemnat ministru al Fondurilor Europene.

Cele mai citite

Armata din Republica Democratică Congo a anunţat dejucarea unei tentative de lovitură de stat

Armata din Republica Democratică Congo a anunţat duminică că a dejucat o tentativă de lovitură de stat, la care au participat atât străini, cât...

ANCOM: Veniturile raportate de sectorul telecom din România au stagnat la 3,4 miliarde de euro, în 2023

Numărul utilizatorilor de Internet fix care au ales servicii prin fibră optică a ajuns la cinci milioane, la finele anului 2023, în creştere cu...

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă