27.7 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSportPonta: Premierul Ungureanu nici nu mi-a scris, nici nu m-a sunat

Ponta: Premierul Ungureanu nici nu mi-a scris, nici nu m-a sunat

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că prim-ministrul Mihai Răzvan Ungureanu nu l-a sunat şi nici nu i-a scris, el răspunzând întrebării dacă a fost invitat oficial la dialog de către Guvern, potrivit Mediafax.

Întrebat dacă a primit de la premier vreo invitaţie pentru discuţii, după ce Ungureanu afirmase, la sfârşitul săptămânii trecute, că va chema opoziţia la dialog, Ponta a răspuns: “Nu, nici nu mi-a scris, nici nu m-a sunat, nu există niciun fel de contact în acest sens. Oricum, eu îmi continui astăzi relaţia epistolară cu premierul Ungureanu, pentru că văd că altfel e mai complicat”.

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, vineri seară, la Iaşi, că este de datoria sa să discute cu opoziţia pentru revenirea acesteia în Parlament, iar un astfel de dialog va avea loc săptămâna viitoare, în condiţiile în care vor urma proiecte legislastive importante care au nevoie de dezbatere

“E o datorie a premierului de a discuta cu opoziţia. Sunt dispus să fac aşa ceva. Mi se pare normal într-o democraţie ca jumătatea goală a sălii Parlamentului să fie ocupată, cu atât mai mult cu cât vor urma proiecte legislative foarte serioase care au nevoie de dezbatere”, a declarat premierul Ungureanu.

El a spus că dezbaterile din Parlament asupra proiectelor legislative importante interesează întrega ţară, iar opoziţia ar trebui să nu piardă ocazia să participe la discuţiile respective.

“Avem nevoie de vocea critică şi de ochi care să citească din perspectiva partidelor din care fac parte textele pe care le supunem spre aprobare. Nu sunt doar avocatul unui asemenea dialog, ci e important ca el să se şi producă”, a afirmat premierul Ungureanu.

El a mai spus că discuţiile cu reprezentanţii opoziţiei vor avea loc cel mai probabil săptămâna viitoare, fără a preciza însă ziua în care acestea se vor desfăşura.

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a declarat, vineri, că, dacă premierul Mihai Răzvan Ungureanu va invita la o discuţie partidele de opoziţie, PC este deschis la dialog şi eventual va participa, însă nu ştie dacă aduce ceva constructiv.

Şi preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, că nu refuză un eventual dialog cu premierul Ungureanu pe tema detensionării situaţiei din Parlament, dacă premierul va adresa o invitaţie în acest sens, el precizând că deplânge întârzierea cu care acesta ar avea loc.

Cele mai citite

Remize albe la EURO 2024: Anglia-Slovenia 0-0 și Danemarca-Serbia 0-0. Se știu primele două meciuri din optimi

Marți s-a încheiat și cea de-a patra grupă de la EURO 2024, după meciurile Anglia - Slovenia, scor 0-0, respectiv Danemarca - Serbia, scor...

Iohannis, mesaj de Ziua Drapelului Național

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, astăzi, un mesaj de Ziua Drapelului Naţional, context în care a subliniat apartenenţa României la NATO, UE şi ONU şi...

Julian Assange, liber, după un acord cu justiția americană

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, a pledat miercuri culpabil de încălcarea Legii americane privind spionajul în faţa unui tribunal din Insulele Mariane de Nord, un...
Ultima oră
Pe aceeași temă