15.5 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportPonta: Mă bucur enorm că Adrian Năstase va fi liber. Eu am...

Ponta: Mă bucur enorm că Adrian Năstase va fi liber. Eu am învăţat politică de la dânsul

Premierul Victor Ponta a declarat marţi seara, că verdictul instanţei privind eliberarea condiţionată a lui Adrian Năstase l-a bucurat mult, însă a evitat să se pronunţe asupra viitorului politic al fostului premier în PSD. “Ne vom sfătui, vom vorbi”, a spus Ponta. “Nu poţi să vorbeşti despre PSD fără Adrian Năstase”, a completat liderul social-democrat, potrivit rtv.net.

“Seara de anul trecut când s-a pronunţat condamnarea la închisoare cu executare a domnului Năstase a fost un şoc pentru mine. Astăzi m-am bucurat foarte tare de verdictul instanţei şi mă bucur enorm că va fi din nou liber, în primul rând alături de familie”, a declarat Ponta într-o intervenţie telefonică la România TV.

În ceea ce priveşte viitorul politic al lui Adrian Năstase, Ponta a spus că va sta de vorbă cu cel care i-a fost mentor. “Sunt două lucruri aici. Primul e să stea cu familia, să treacă peste aceste luni. (…) În al doilea rând, pentru că îl cunosc foarte bine pe domnul Adrian Năstase, nu pot să spun că va face în politică ce cred eu sau ce crede altcineva. Este un om foarte voluntar, care ştie ce are de făcut în viaţă şi deocamdată eu am învăţat politică de la dânsul, nu invers. Dar nu vă ascund faptul că ne vom sfătui, vom vorbi … Până la urmă cariera mea politică s-a format în primul şi primul rând pentru că Adrian Năstase m-a convins să intru în politică”, a spus preşedintele PSD.

Ponta a apreciat că situaţia în care se află Năstase acum se datorează şi adversităţii pe care i-a purtat-o preşedintele Traian Băsescu. “A fost cel mai puternic adversar al lui Traian Băsescu şi probabil foarte multe, dacă nu toate dintre problemele sale i s-au tras de la faptul că Traian Băsescu nu l-a subapreciat pe Adrian Năstase în ceea ce priveşte forţa de adversar politic”, a afirmat Ponta.

Citeşte şi: Adrian Năstase: Nu mai candidez NICIODATĂ la preşedinţie

Acesta a mai menţionat că statutul PSD, de cel mai important partid postdecembrist, se datorează, în primul rând, lui Ion Iliescu şi apoi lui Adrian Năstase.

“PSD, pe care eu acum îl conduc temporar, a existat şi există ca principal partid al României în primul rând datorită lui Ion Iliescu (…). Nu poţi să vorbeşti de PSD fără Ion Iliescu, care are un bagaj de oameni care îl urăsc, la fel ca şi pe Adrian Năstase. La fel nu poţi să vorbeşti despre PSD fără Adrian Năstase”, a declarat Ponta.

La observaţia că funcţia deţinută de către Adrian Năstase anterior întemniţării sale, aceea de preşedinte al Consiliului Naţional, este vacantă, Ponta a răspuns: “Nu s-au făcut şi nu se vor face alegeri pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional. Orice fel de nouă alegere pentru o funcţie ocupată de către Adrian Năstase ar fi fost total nepotrivită şi nu se va face nici la viitorul Congres”.

Judecătoria Sectorului 4 a admis, marţi, cererea lui Adrian Năstase de eliberare condiţionată. Decizia nu este însă definitivă. Procurorii DNA au declarat recurs, acesta urmând să fie judecat de Tribunalul Bucureşti. Dacă magistraţii TB vor menţine decizia Judecătoriei, atunci Adrian Năstase va fi pus în libertate.

 

 

Cele mai citite

Astăzi este Vinerea Mare, ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit. Tradiții și obiceiuri

Astăzi este Vinerea Mare, ziua în care Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos, a fost răstingnit pe cruce și a fost dus în mormânt. Conform...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu către jurnaliști, de Ziua Mondială a Libertății Presei

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, vineri, cu prilejul Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, că activitatea de jurnalist, cu toate valenţele sale, are în sine...

Dinamo și-a aflat adversara din semifinalele EHF European League

Dinamo Bucureşti și-a aflat adversara din semifinalele EHF European League. Astfel, conform tragerii la sorți de vineri, „Dulăii” se vor lupta pentru un loc...
Ultima oră
Pe aceeași temă