20.6 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSportPonta, despre dosarul Microsoft: Băsescu nu mai are informații serioase

Ponta, despre dosarul Microsoft: Băsescu nu mai are informații serioase

Premierul Victor Ponta a declarata, sâmbătă, la Brașov, că ”președintele nu mai are de mult informații serioase”, în ceea ce privește dosarul Microsoft, conform Mediafax.

Întrebat în legătură cu acuzațiile aduse de șeful statului la adresa sa în dosarul Microsoft, premierul Ponta a spus că s-a obișnuit cu acuzațiile din partea lui Traian Băsescu și că el consideră important să vorbească despre ce va face dacă va fi ales președinte.

Citește și: VIDEO. Traian Băsescu: Am cerut ministrului Justiţiei începerea urmăririi penale pentru cei 5 foşti miniştri implicaţi în Dosarul Microsoft. Aceşti oameni nu au nicio calitate în acest dosar ÎN ACEST MOMENT. Sunt EGALI cu Victor Ponta. Remarca doamnei Nuland include și România

”De ce nu m-a acuzat până acum Traian Băsescu, mai e ceva? (…) Am învățat de la domnul Băsescu ce să nu fac dacă ajung președinte”, a spus Ponta.

De asemenea, întrebat dacă crede că șeful statului are informații privind o posibilă schimbare a calității sale în dosarul ”Microsoft”, Ponta a răspuns: ”Cred că președintele nu mai are de mult informații serioase”.

Chestionat dacă se simte amenințat, premierul a răspuns negativ, adăugând: ”Cum să mă amenințe pe mine Băsescu?”

Președintele Traian Băsescu a anunțat, vineri, că a cerut MJ și l-a informat pe procurorul general în legătură cu solicitarea făcută de începere a urmăririi penale față de foștii miniștri Adriana Țicău, Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu, Gabriel Sandu și Daniel Funeriu în dosarul Microsoft.

Citește și: VIDEO. UPDATE. Victoria Nuland, către un ”lider european”: Cum dormiți liniștiți sub plapuma NATO în timp ce-i protejați pe corupți de justiție?

”Vreau să fac următoarea precizare: aceşti oameni nu au nicio calitate în acest moment. Doar în urma continuării anchetei procurorii pot să le dea o calitate sau alta, pot să îi scoată de sub urmărire penală. Altfel spus, în acest moment niciunul din cei cinci nu are nicio calitate; este exact formularea pe care a folosit-o DNA atunci când a fost vorba de domnul Victor Ponta. Deci sunt egali ca şi situaţie. Ei nu au fost trimişi cu nicio calitate. Calitatea pe care le-o vor da eventual procurorii este ulterioară solicitării mele de începere a urmăririi penale. Deci nu au nicio calitate, sunt egali cu Victor Ponta în acest moment. Rămâne de văzut dacă li se vor menţine calităţile celor cinci la fel ca a lui Victor Ponta sau Victor Ponta va dobândi vreo altă calitate mai târziu. Deci din punctul meu de vedere ancheta poate să continue şi cred că orice întârziere a Parlamentului este dăunătoare pentru credibilitatea Parlamentului României”, a spus Băsescu.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a anunţat, marţi, că procurorul general Tiberiu Niţu a transmis ministrului Justiţiei referatul DNA prin care se solicită declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de: senatorul Ecaterina Andronescu – pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani; deputatul Valerian Vreme – pentru abuz în serviciu; senatorul Petru Şerban Mihăilescu – pentru instigare la abuz în serviciu, trafic de influenţă şi spălare de bani.

Procurorul general a transmis Parlamentului European referatul DNA prin care se solicită declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de europarlamentarul Dan Nica, suspectat de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani.

De asemenea, procurorul general al PICCJ a transmis preşedintelui Traian Băsescu referatul DNA prin care se solicită declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de: Adriana Ţicău, fost ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei – pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani; Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale – pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani; Daniel Funeriu, fost ministru al Educaţiei şi Cercetării – pentru abuz în serviciu; Alexandru Athanasiu, fost ministru al Educaţiei şi Cercetării – pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani; Mihai Nicolae Tănăsescu, fost ministru al Finanţelor Publice – pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani.

Cele mai citite

Bărbatul acuzat de tentativă de asasinat asupra premierului slovac Robert Fico a fost plasat în arest preventiv

Un tribunal slovac a decis sâmbătă plasarea în arest preventiv a bărbatului acuzat de tentativă de asasinat împotriva prim-ministrului Robert Fico, a declarat purtătoarea...

Premierul slovac, Robert Fico, este stabil, dar în stare gravă

Premierul slovac, Robert Fico, împușcat acum trei zile, este în continuare în stare gravă, potrivit stirileprotv.ro. Oficialul a fost operat, din nou, vineri. Între timp,...

Scenă în aer liber în curtea interioară a Primăriei Capitalei

Curtea interioară a Primăriei Capitalei se va transforma, sâmbătă, într-o scenă în aer liber, unde vor răsuna melodii celebre din muzica ușoară românească, balade...
Ultima oră
Pe aceeași temă