22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSportPonta: Băsescu este primit la Washington pe furiş, pe uşa din dos,...

Ponta: Băsescu este primit la Washington pe furiş, pe uşa din dos, pe la servitori

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat marţi că şeful statului se află într-o vizită în SUA “pe furiş”, şi este primit la Washington pe uşa din dos, “pe la servitori”, potrivit NewsIn.

“E foarte bine când un preşedinte al României merge la Washington, este foarte bine că suntem un partener stategic al SUA, şi opoziţia susţine acest lucru. Este foarte rău când un preşedinte al României se duce pe furiş, neştiind cu cine se întâlneşte, ce discută, de ce s-a dus până acolo. Îmi doresc foarte mult ca preşedintele României, indiferent cum îl cheamă, să fie primit oficial pentru că în România va fi scutul antirachetă american, suntem un partener important, îmi doresc ca preşedintele României să fie primit pe uşa din faţă, nu pe uşa din dos, pe la servitori, sau pe la personalul administrativ”, a comentat liderul PSD.

Totuşi el a menţionat că deplasarea lui Băsescu în SUA ar putea fi una de succes dacă se întoarce cu un “calendar ferm” privind eliminarea vizelor pentru români, cu o serie de investiţii din partea firmelor americane în România. “Altfel, vizita dnului Băsescu în America va fi încă un element oarecum ruşinos în ceea ce înseamnă activitatea de politică externă a dnului Băsescu”, a mai spus Ponta.

Preşedintele României, Traian Băsescu, se află marţi la Washington, în data de 13 septembrie, într-o vizită de lucru, pentru finalizarea unor acorduri bilaterale între România şi Statele Unite ale Americii. Preşedinţia nu a anunţat oficial cu ce demnitari americani se întâlneşte preşedintele, însă presa americană a informat că Traian Băsesescu se va întâlni cu vicepreşedintele Joe Biden, cu şeful CIA şi cu secretarul american al Apărării, Leon Panetta. Alături de Băsescu în delegaţia română se află ministrul de externe, Teodor Baconschi, cel al Apărării, Gabriel Oprea, şeful SRI, George Maior, şeful SIE Mihai Ungureanu.

O întâlnire Băsescu-Obama este sub semnul incertitudinii deoarece preşedintele american are mai multe deplasări în afara Washingtonului pentru a promova American Jobs Act.

Ministrul român de externe Teodor Baconschi şi secretarul de stat american Hillary Clinton vor semna marţi, la Washington, acordul pentru desfăşurarea unor elemente ale scutului antirachetă al SUA în România. Acordul prevede instalarea şi operarea unui sistem american de interceptori SM-3, precizează Departamentul american de Stat într-un comunicat. Semnarea documentului ar urma să aibă loc în jurul orei locale 12.15 (19.15 ora României), după o reuniune bilaterală.

Cele mai citite

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...

Iga Swiatek, campioană la Foro Italico. Poloneza a realizat „dubla” Madrid – Roma

Poloneza Iga Swiatek, liderul clasamentului mondial feminin, și-a adjudecat al 21-lea titlu al carierei, după ce s-a impus în finala turneului WTA de la...

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...
Ultima oră
Pe aceeași temă