18.9 C
București
vineri, 28 iunie 2024
AcasăSportPNL va depune o moţiune de cenzură dacă Legea salarizării este adoptată

PNL va depune o moţiune de cenzură dacă Legea salarizării este adoptată

Viceliderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu a declarat că dacă Guvernul va adopta Legea salarizării prin angajarea răspunderii, liberalii vor depune o moţiune de cenzură, informează NewsIn

Nicolăescu spune că această lege nu poate trece nesancţionată, iar dacă ea va merge în Parlament va fi amendată. “Din punctul meu de vedere acest proiect de lege (Legea salarizării unitare-n.r.) este un proiect de lege şmecheresc prin care se încearcă să se acopere faptul că bugetarilor nu li se vor mai da înapoi cei 25% şi pentru că trebuie să iasă din chingile constituţionale, Guvernul a găsit această şmecherie şi cred că prin asta o să reuşască să găsească soluţia legală prin care să nu respecte decizia Curţii Constituţionale”, a spus liberalul.

El a subliniat că dacă Guvernul va decide să-şi angajeze răspunderea pe Legea salarizării unitare PNL va depune o moţiune de cenzură. “Dacă ea va fi adoptată prin angajarea răspunderii Guvernului, o spun astăzi că vom face moţiune de cenzură pentru că ea nu va putea să treacă nesancţionată. Dacă va trece în mod normal prin procedură legislativă ca proiect de lege sau ca ordonanţă de urgenţă care vine în Parlament la dezbatere vom proceda în acelaşi mod de amendare şi încercare de corectare a viciilor”, a spus Nicolăescu.

Premierul Emil Boc a declarat marţi, la finalul consultărilor de la Cotroceni, că Legea salarizării unitare ar putea fi adoptată prin angajarea răspunderii de către Guvern, dar a subliniat că subiectul va fi discutat şi decis în cadrul Coaliţiei.

“Va fi o decizie pe care o vom lua în Coaliţie, dar nu este exclusă o asemenea variantă”, a fost răspunsul premierului întrebat fiind despre varianta angajării răspunderii pentru Legea salarizării unitare.

Anterior, premierul a explicat că actul normativ se află “în fază finală”. “Iar în urma discuţiilor pe care le-am avut cu FMI, cu Banca Mondială şi cu CE suntem în măsură să pregătim în perioada imediat următoare forma finală (a Legii salarizării unitare – n.r.) pentru a fi aprobată de către Parlament”, a explicat premierul.

Şi liderul UDMR Marko Bela s-a referit la Legea salarizării unitare, în discursul său de la finalul consultărilor de la Cotroceni. “După părerea mea, în câteva zile ar trebui să convenim în legătură cu conţinutul exact al Legii salarizării, fiindcă este o primă urgenţă”, a spus el.

Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a susţinut luni că, în condiţiile în care boicotul parlamentar al opoziţiei continuă, Guvernul ar trebui să-şi angajeze răspunderea pe Legea pensiilor şi pe Legea salarizării unitare, astfel încât acestea să fie luate în considerarea la elaborarea bugetului.

Cele mai citite

După Portugalia – Georgia, Kovesi are ce ancheta la EURO

Ilustrație: Marian Avramescu Procurorul șef european, Laura Codruța Kovesi, a stârnit emoțiile echipelor puse pe blaturi, prin prezența sa în tribune la Turneul Final...
Ultima oră
Pe aceeași temă