22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSportPD cere demisia lui Chiuariu

PD cere demisia lui Chiuariu

Partidul Democrat cere demisia ministrului Justitiei, Tudor Chiuariu, pentru compromiterea luptei anticoruptie si sfidarea unei decizii a Consiliului Superior al Magistraturii, prin insistenta sa de a demite din functie un procuror de la DNA, a declarat, luni, presedintele democratilor, Emil Boc, citat de Rompres.

In opinia acestuia, prin "insistenta" cu care incearca sa demita "un procuror, pentru simplul fapt ca ancheteaza politicieni", ministrul Justitiei "compromite lupta anticoruptie" si sfideaza decizia CSM, care a dat un aviz negativ suspendarii sefului Sectiei a II-a a DNa, Doru Tulus.

Emil Boc a precizat ca demisia lui Tudor Chiuariu se impune in conditiile in care "acesta continua sa sustina interese private si de grup".

Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, i-a solicitat, duminica, presedintelui Traian Basescu sa il revoce din functie pe procurorul sef al Sectiei a II-a a Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Doru Tulus, pentru exercitarea necorespunzatoare a atributiilor manageriale.

Intr-un comunicat transmis Rompres, Tudor Chiuariu il acuza pe Doru Tulus ca scopul sau a fost acela de a "instaura controlul total, discretionar, asupra activitatii sectiei", prin controlul asupra deschiderii si repartizarii dosarelor, controlul asupra actelor care se fac in dosare, asupra solutiilor din dosare, dar si asupra comunicarii acestora.

Pe 18 octombrie, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a dat aviz negativ propunerii de revocare a lui Doru Tulus din functia de procuror-sef al sectiei a II-a a DNA, cu 6 voturi impotriva si 1 singur pentru.

La inceputul lunii octombrie, dupa prezentarea Raportului Inspectiei Judiciare a CSM privind controlul de fond la DNA, ministrul Justitiei a cerut reintroducerea pe ordinea de zi a propunerii de avizare a revocarii din functie a lui Doru Tulus. Potrivit Legii privind statutul judecatorilor si al procurorilor, revocarea procurorilor din functii de conducere se face de presedintele Romaniei, la propunerea ministrului Justitiei, cu avizul consultativ al CSM.

Initial, revocarea lui Doru Tulus a fost ceruta de Tudor Chiuariu in luna mai, insa membrii Sectiei pentru procurori au decis amanarea dezbaterilor pana la prezentarea concluziilor privind control de fond pe intreaga activitate a DNA.

Cele mai citite

Elicopterul președintelui Iranului a aterizat forțat. Nu se cunoaște starea liderului iranian

Elicopterul care îl avea la bord pe președintele Iranului, Ebrahim Rayeesi, a aterizat forțat, iar echipele de salvare fac eforturi să ajungă la locul...

Ecuație rezolvată în Liga 1! CFR Cluj, vicecampioană, Universitatea Craiova termină pe locul 3

CFR Cluj e noua vicecampioană a României, în timp ce Universitatea Craiova a terminat pe ultima poziție a podiumului Ligii 1, după rezultatele înregistrate...

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, crede că oxigenul este un gaz inflamabil. Nicușor Dan, primarul Capitalei, îl crede

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, politician foarte cunoscut în cadrul USR, susține că oxigenul este un gaz inflamabil. Inclusiv în prospectele unor produse tip...
Ultima oră
Pe aceeași temă