18.9 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSportPambuccian: Minorităţile nu au decis dacă îl susţin pe Ungureanu, vă puteţi...

Pambuccian: Minorităţile nu au decis dacă îl susţin pe Ungureanu, vă puteţi aştepta la orice

Liderul grupului minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian, a declarat, marţi, că parlamentarii grupului nu au ajuns la o decizie privind susţinerea Cabinetului Ungureanu, o hotărâre urmând să fie luată joi, înainte de votul de învestitură din plen, potrivit Mediafax.

 

Pambuccian a spus, după o şedinţă de aproape două ore şi jumătate, că parlamentarii minorităţilor nu au putut decide dacă susţin sau nu Guvernul Ungureanu, urmând să ia o hotărâre în acest sens joi, înainte de votul de învestitură din plen.

Argumentele invocate pentru amânarea unei decizii au fost că unii parlamentari ai grupului nu au putut ajunge la discuţii, iar alţii nu şi-au consultat încă organizaţiile din care fac parte.

“În momentul în care nu ai un mandat, nu poţi spune nici că eşti de acord, nici că ai rezerve”, a spus Pambuccian.

El a menţionat că grupul minorităţilor nu a solicitat portofolii în Guvern, ci doar “chestiuni” în zona economică şi socială, însă a refuzat să dea amănunte.

Întrebat dacă Mihai Răzvan Ungureanu a lămurit eventualele probleme de imagine pe care le-ar putea avea ca director al SIE, Pambuccian a răspuns: “Ne-a dat o explicaţie, dar cel mai bine ar fi să v-o spună dânsul. Nu pot să spun în numele întregului grup că ne-a convins”.

El a precizat că deputaţii minorităţilor vor vota, la audierile din comisii, “în funcţie de cum se comportă” fiecare dintre miniştrii propuşi, votul important fiind însă cel pentru investitură, de joi.

Întrebat dacă există solicitări hotărâtoare pentru susţinerea sau nu a CabinetuluiUngureanu, Pambuccian a răspuns: “Vă puteţi aştepta la orice”.

Pambuccian a refuzat să comenteze nominalizările de miniştri din partea PDL, precizând că fiecare partid din coaliţie este responsabil pentru cei pe care decide să propună în Guvern.

Premierul desemnat, Mihai Răzvan Ungureanu, a discutat, marţi, la Parlament, cu reprezentanţii UDMR, UNPR şi ai minorităţilor.

Cele mai citite

Ministrul agriculturii din China, cercetat pentru nerespectarea prevederilor legii

Ministrul agriculturii din China este investigat pentru încălcarea legii și a disciplinei, a anunțat sâmbătă organismul de supraveghere anti-corupție al țării, potrivit Reuters. Tang Renjian,...

Evenimente de Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de astăzi.La eveniment şi-au anunţat participarea muzee,...

Polonia investește în securizarea şi întărirea frontierei estice. “Am luat decizia de a investi 10 miliarde de zloţi”

Prim-ministrul Donald Tusk a anunțat sâmbătă că Polonia va aloca peste 2 miliarde de euro pentru consolidarea și securizarea frontierei sale estice, aceasta fiind...
Ultima oră
Pe aceeași temă