13.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSportOmul de afaceri Sebastian Ghiţă şi-a depus luni candidatura pentru un mandat...

Omul de afaceri Sebastian Ghiţă şi-a depus luni candidatura pentru un mandat de deputat în Prahova

Omul de afaceri Sebastian Ghiţă şi-a depus, luni, candidatura pentru un mandat de deputat în Prahova sub sigla USL, el afirmând că de mult timp cocheta cu ideea de a intra activ în politică şi admiţând că la alegerile parlamentare trecute firmele sale au sponsorizat “toate partidele”, inclusiv PDL.

Omul de afaceri Sebastian Ghiţă şi-a depus luni, alături de ceilalţi 16 candidaţi ai USL în Prahova, candidatura la biroul Electoral Judeţean Prahova pentru un mandat de deputat în Colegiul uninominal 4, reprezentat în prezent de Marian Săniuţă, fostul ministru al Administraţiei si Internelor din Guvernul Năstase, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ulterior depunerii candidaturii, Ghiţă a arătat că de mult timp “cocheta cu ideea” de a intra activ în politică, dar că acum, la 34 de ani, a ajuns la vârsta care “îi permite să se apropie de zona politică”.

“Nu cred că aş fi putut să fac mult mai devreme intrarea în politică, pentru că îţi trebuie o anumită experienţă. Am considerat că e momentul să încep acest drum”, a afirmat Sebastian Ghiţă.

Ghiţă a precizat că intenţia sa este ca, în calitate de parlamentar să activeze în zona “societăţii informaţionale” pe care spune că o cunoaşte “foarte bine”.

“Evident că am nişte idei în ceea ce vizează dezvoltarea acestei zone. Mă refer aici la dezvoltarea unor platforme de comerţ electronic, la creşterea competitivităţii în această zonă. Ăsta-i domeniul în care o să activez şi unde o să vin cu mai multe propuneri legislative pentru că deja după 15 ani de muncă în domeniul ăsta pot spune că am învăţat ce trebuie făcut”, a spus Ghiţă.

Întrebat dacă la alegerile din 2008 firmele sale au fost sponsori ai PDL, Sebastian Ghiţă a spus că firmele sale au alocat sume de bani către toate formaţiunile politice, inclusiv către PDL.

“Multe din firmele la care eu am fost acţionar au avut în baza legii şi în sumă prevăzută de lege alocări către toate partidele politice, aşadar şi PDL era unul dintre cele incluse. La acel moment eu nu făceam politică, ci eram om de afaceri”, a spus Ghiţă.

Imediat după acest răspuns Sebastian Ghiţă a spus, răspunzând unor întrebări, că este membru PSD “de destul de mult timp”, dinainte de 2008.

Cele mai citite

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...

Premierul slovac, Robert Fico, este stabil, dar în stare gravă

Premierul slovac, Robert Fico, împușcat acum trei zile, este în continuare în stare gravă, potrivit stirileprotv.ro. Oficialul a fost operat, din nou, vineri. Între timp,...

Scenă în aer liber în curtea interioară a Primăriei Capitalei

Curtea interioară a Primăriei Capitalei se va transforma, sâmbătă, într-o scenă în aer liber, unde vor răsuna melodii celebre din muzica ușoară românească, balade...
Ultima oră
Pe aceeași temă