14.8 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSportOltean: Dacă nu se intră în normal în Parlament, nu e exclus...

Oltean: Dacă nu se intră în normal în Parlament, nu e exclus să plece cei care au intrat “fraudulos”

Deputatul PDL Ioan Oltean consideră inadmisibilă declaraţia lui Valeriu Zgonea despre cei care au intrat “fraudulos” în Parlament, informează Mediafax.

El a afirmat că dacă nu se ajunge la respect faţă de parlamentari nu este exclus să plece cei peste 30 % dintre parlamentarii care ar fi intrat “pe uşa din dos”.

“Mi se pare totalmente inadmisibilă afirmaţia că în Parlamentul României trebuie să rămână cei care au obţinut 50 la sută din voturi, iar ceilalţi să plece acasă. Este inadmisibil ca preşedintele celei mai democrate instituţii din România, Camera Deputaţilor, să facă o asemenea afirmaţie. Este condamnabilă şi regretabilă. Rămân surprins că distinsul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, un om cu atâta experienţă politică şi parlamentară, a putut să facă o asemenea afirmaţie”, a spus Ioan Oltean, vineri, într-o conferinţă de presă.

El a afirmat că, în opinia sa, lucrurile trebuie să intre “într-o normalitate şi într-un respect total faţă de cei pe care poporul, într-un fel sau altul, i-a ales”.

“Altfel, nu e exclusă nici varianta ca cei peste 30 la sută care sunt aleşi, aşa cum spun ei, că nu sunt legitimi sau au intrat pe uşa din dos, să plece şi să lăsăm Marea Adunare Naţională să-şi exercite puterea. Dacă asta vor, să o spună foarte clar, altfel Parlamentul e legal constituit şi fiecare parlamentar, deputat sau senator, are temeiul legal pentru a-şi exercita dreptul conferit prin Constituţie şi prin statut”, a spus Oltean.

Citeşte şi Zgonea îi răspunde lui Băsescu: Parlamentarii care nu şi-au câştigat colegiile să demisioneze

Liderul PDL Bistriţa-Năsăud a subliniat că toţi cei 588 de parlamentari sunt legal aleşi.

“Suntem în faţa unui Parlament legal constituit, cu legitimitate totală. Niciun parlamentar nu e mai legitim decât celălalt. Parlamentul a fost constituit în temeiul unei legi care nu a fost declarată neconstituţională, o lege de care au profitat în 2008 şi cei care au intrat în Parlamentul României de pe poziţiile 2, 3 şi 4, dar niciodată nu s-a făcut o diferenţă între cei 450 de parlamentari existenţi între 2008 şi 2012”, a declarat el.

Ioan Oltean a fost ales deputat în Colegiul 3 din Bistriţa-Năsăud în urma redistribuirii, el adunând mai puţine voturi decât contracandidatul său de la USL, Alexandru Pugna, dar acesta din urmă nu a reuşit să întrunească peste 50 la sută din voturi.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, în replică la propunerea lui Traian Băsescu de a demisiona simultan cu cei 588 de parlamentari, că e de acord să-şi dea demisia cei care au intrat “fraudulos” în Legislativ, fără să câştige colegiile.

“Sunt de acord să-şi dea demisia toţi parlamentarii care au intrat fraudulos, fără să ia 50% plus unu din voturi. Toţi aceşti oameni să-şi dea demisia, şi atunci Parlamentul ar intra în limitele bunului-simţ şi ale normalităţii”, a spus Zgonea.

El a arătat că Parlamentul a fost “umplut” de parlamentarii care au intrat în Legislativ la redistribuire.

“Suţin ca toţi deputaţii care au intrat la a doua sau a treia redistribuire şi care au umplut Parlamentul şi ne-au făcut de ruşine să părăsească Parlamentul, să-şi dea demisia. Să rămână cei care au 50% plus unu din voturi, iar în judeţele în care se face redistribuirea să fie redistribuirea normală ca să se ocupe numărul de mandate care sunt în judeţul respectiv. În rest, acasă!”, a spus Zgonea.

Cele mai citite

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, crede că oxigenul este un gaz inflamabil. Nicușor Dan, primarul Capitalei, îl crede

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, politician foarte cunoscut în cadrul USR, susține că oxigenul este un gaz inflamabil. Inclusiv în prospectele unor produse tip...
Ultima oră
Pe aceeași temă