16.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSportOlguţa Vasilescu a dispus verificări la Primărie după ce a găsit o...

Olguţa Vasilescu a dispus verificări la Primărie după ce a găsit o cerere de concediu modificată

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat, luni, că a dispus verificări în cadrul Primăriei după ce a descoperit că o cerere de concediu semnată de ea era modificată, fiind schimbate ziua şi luna, transmite corespondentul MEDIAFAX.

 

Lia Olguţa Vasilescu a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că a descoperit că după ce ea a semnat cererea de concediu respectivă, “cineva a modificat cu pastă corectoare şi a scris o altă dată”.

“Am cerut Serviciului juridic o soluţie. Am descoperit inclusiv faptul că după ce eu am semnat ca primar, cineva a modificat cu pastă corectoare şi a scris o altă dată. Acest document l-am transmis Serviciului juridic pentru ca să se dispună măsurile legale necesare. Nu era vorba de sume de bani, era vorba de o cerere de concediu, dar m-am gândit – aşa cum eu semnez pentru milioane de euro – este foarte posibil ca, dacă s-a întâmplat acest lucru, să se întâmple şi în alte compartimente. Am cerut un control al compartimentului de control intern, s-au luat note explicative, dintr-un birou în care sunt şapte persoane, nimeni nu ştie cine a făcut această modificare. Cam aşa lucrez eu, la ora actual, cu unii angajaţi ai Primăriei Craiova”, a declarat Lia olguţa Vasilescu.

Întrebată dacă bănuieşte pe cineva, primarul Craiovei a răspuns că din şapte persoane nu poate să bănuiască pe cineva.

“Este vorba de biroul de resurse umane, acolo erau cererile de concediu”, a mai spus Lia Olguţa Vasilescu.

Primarul Craiovei a descoperit din greşeală acest lucru, în momentul în care s-a întâlnit pe holurile Primăriei cu persoana care trebuia să fie în concediu.

“Am întrebat ce caută, de ce nu este în concediu şi atunci mi-a dat prin cap să cer la resurse umane cererea de concediu să văd care este data exactă. Eu îmi aduceam perfect aminte că îi semnasem şi ar fi trebuit să fi plecat cu două zile înainte în concediu. Am constatat că se modificase cu aproximativ o lună după, semnătura mea, ceea ce mi se pare foarte grav”, a spus primarul Craiovei.

Lia Olguţa Vasilescu a susţinut că în acest fel toate actele semnate de ea ar putea fi modificate cu pastă corectoare.

În funcţie de soluţia aşteptată de la compartimentul juridic, primarul va decide şi dacă se impune să trimită documentul mai departe la Parchet, pentru verificări amănunţite.

Cele mai citite

Premierul slovac, Robert Fico, este stabil, dar în stare gravă

Premierul slovac, Robert Fico, împușcat acum trei zile, este în continuare în stare gravă, potrivit stirileprotv.ro. Oficialul a fost operat, din nou, vineri. Între timp,...

Tragedie la Marea Neagră! O navă s-a scufundat. Trei persoane sunt date dispărute

Sâmbătă dimineață, o navă sub pavilion tanzanian s-a scufundat în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe, anunță Autoritatea Navală Română....

A fost găsită fetița dispărută la Iași. Alazaroaie Riana Danielle a plecat de la școală, dar nu mai ajunsese acasă

ALAZAROAIE RIANA DANIELLE are 10 ani și fusese văzută ultima dată purtând uniforma școlară. La momentul dispariției, ea se afla pe raza municipiului Iași,...
Ultima oră
Pe aceeași temă