Nico Rosberg a cucerit primul său titlu de campion mondial de Formula 1

Pilotul german Nico Rosberg, de la Mercedes, a câștigat în premieră titlul de campion mondial de Formula 1, duminică, pe circuitul Yas Marina.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 27.11.2016 - 17:42

Pilotul german Nico Rosberg, de la Mercedes, a câștigat în premieră titlul de campion mondial de Formula 1, duminică, pe circuitul Yas Marina, informează Agerpres.

Anterior, Rosberg ocupase locul al doilea în Marele Premiu de la Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite), în urma lui Lewis Hamilton.

Robserg (31 ani) avea nevoie de o clasare de podium și obținea titlul mondial în fața colegului său de echipă, britanicul Lewis Hamilton, care lupta și el pentru titlul suprem, care ar fi fost al patrulea pentru el.

Locul al treilea la Abu Dhabi a fost ocupat de un alt german, Sebastian Vettel (Ferrari).

Hamilton are o experiență mai mare decât Rosberg în cursele finale decisive. În 2007, a pierdut titlul mondial în favoarea lui Raikkonen pentru doar un punct, iar în 2008 a devenit campion mondial în fața lui Felipe Massa, pentru doar un punct. În 2014, el l-a bătut pe Rosberg în ultima cursă pentru titlul mondial.

Nico Rosberg câștigă titlul mondial după ce și tătăl său a fost campion mondial de Formula 1 în 1982, Keke Rosberg (Finlanda), pentru Williams.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...