18.9 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSportMoţiunea de cenzură va fi sprijinită din stradă de sindicate

Moţiunea de cenzură va fi sprijinită din stradă de sindicate

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat sâmbătă, la Congresul PSD, că data cea mai probabilă la care moţiunea de cenzură va fi dezbătută şi votată în Parlament va fi 25 octombrie, scrie NewsIn. In ziua dezbaterii moţiunii sindicatele vor face grevă generală.

Preşedintele CNSRL-Frăţia, Marius Petcu, a afirmat, sâmbătă, la Congresul extraordinar al PSD, că sindicatele vor fi în stradă în ziua în care Parlamentul va vota moţiunea de cenzură pe care opoziţia intenţionează să o depună, scrie Mediafax.

“Atunci când veţi dezbate şi vota moţiunea, noi vom fi în stradă, vom întrerupe lucrul. Noi, cei de afară, vom ridica pumnul ameninţător şi vom striga într-un singur glas: Demisia! Vrem ca Guvernul Boc să plece!”, a spus Petcu.

La rândul său, liderul BNS Dumitru Costin a susţinut că organizaţia pe care o reprezintă va susţine greva, precizând că este nevoie de un nou “leadership”, iar soluţia “se găseşte aici în sală” (la congresul PSD – n.r.).

Liderul PSD Victor Ponta a declarat, vineri, la reuniunea Ligii aleşilor locali PSD, că social-democraţii vor face apel la toate sindicatele ca în ziua dezbaterii moţiunii de cezură să fie grevă, precizând că, dacă nu va exista o presiune publică, voturile Opoziţiei în Parlament nu vor fi suficiente.

Moţiunea de cenzură va fi depusă luni la Parlament, după ce textul va fi aprobat de forurile de conducere ale celor trei partide de opoziţie, PSD, PNL şi PC.

În ceea ce priveşte succesul moţiunii de cenzură, liderul de onoare al PSD , Ion Iliescu, a afirmat că, indiferent dacă va fi sau nu adoptată aceasta, este un gest politic obligatoriu pentru opoziţie.

“Indiferent de şansă sau nu, pentru că sigur, conjuncturile sunt diferite… este o majoritate oarecum fragilă, s-ar putea ca aceste evenimente, mişcările de masă să mai influenţeze părerea oamenilor, dar alminteri opoziţia este datoare să folosească acest instrument al luptei parlamentare, moţiunea de cenzură, indiferent dacă are sau nu succes”, a susţinut Iliescu.

 

 

Cele mai citite

Mircea Geoană critică dur sistemul de vot din România: Este cel mai primitiv din toată Europa

Sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa a declarat, sâmbătă, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, la Congresul...

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...

Scenă în aer liber în curtea interioară a Primăriei Capitalei

Curtea interioară a Primăriei Capitalei se va transforma, sâmbătă, într-o scenă în aer liber, unde vor răsuna melodii celebre din muzica ușoară românească, balade...
Ultima oră
Pe aceeași temă