10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSportMonica Macovei: Ponta trebuie să DEMISIONEZE din fruntea Guvernului

Monica Macovei: Ponta trebuie să DEMISIONEZE din fruntea Guvernului

Europarlamentarul PDL Monica Macovei atrage atenţia că nu este de ajuns demniterea secretarului general adjunct al Guvernului, Dan Mihalache. Victor Ponta trebuie să-i demită şi pe cei trei miniştri incompatibili şi să-şi dea demisia din fruntea Guvernului.

“Premierul Ponta a lăsat să se înţeleagă că l-a demis pe incompatibilul Dan Mihalache din cauza declaraţiilor anti-americane pe care acesta le-a făcut recent. Adevărat, este foarte grav că un reprezentant al Guvernului să afirme că, dacă Parteneriatul cu SUA înseamnă şi existenţa Agenţiei Naţionale de Integritate, mai bine nu avem Parteneriat cu SUA.

Astfel de afirmaţii iresponsabile arată dispreţ faţă de lege şi desconsiderare faţă de români şi aliaţii României. Dan Mihalache alege să pună în pericol chiar şi aspecte privind siguranţă naţională, numai pentru că politicienii corupţi sau găsiţi incompatibili de ANI din jurul lui Ponta să nu poată fi făcuţi responsabili în faţă legii la fel că orice alt cetăţean”, scrie Monica Macovei pe blogul personal într-un text intitulat “Ipocrizia lui Ponta şi pericolul pentru România”.

Citeşte şi

Victor Ponta, despre demiterea lui Mihalache: In numele Guvernului vorbesc eu, nu agreez ideea de declaratii publice din functii strict administrative

LIVE TEXT. Antonescu: Băsescu face declaraţii defăimătoare şi iresponsabile

Mihalache, după demitere: Voi rămâne în echipa lui Ponta. Nu abandonez echipa, nici ei pe mine

Potrivit lui Macovei, “Mihalache nu este singur în demersul sau: afirmaţii injurioase şi calomnioase la adresa americanilor au fost făcute sistematic de lideri USL că Iliescu, Antonescu ori Nicolăescu (…) Demiterea lui Dan Mihalache nu poate să-l scape pe Victor Ponta de responsabilitatea de a nu proteja politicieni incompatibili şi iresponsabili”.

“Ponta nu s-a dezis niciodată de declaraţiile anti-americane ale liderilor USL, ceea ce înseamnă că şi le-a însuşit. Ponta însuşi trebuie să demisioneze din fruntea acestui Guvern, în care încă activează 3 demnitari incompatibili prin deciziile ANI. Odată cu propria demisie, din minima decenţă faţă de cei care au contribuit la democratizarea României, Ponta trebuie să condamne public afirmaţiile liderilor USL care vor să scoată România de pe traiectoria Vest şi să o pună pe traiectoria Est, acesta fiind cel mai mare pericol pentru ţara”, conchide Monica Macovei.

Amintim că lderul PNL Crin Antonescu a declarat, marţi, că secretarul general adjunct al Guvernului, Dan Mihalache, a fost înlocuit în funcţie din cauza “declaraţiilor nepotrivite” pe care le-a făcut, el arătând că e inacceptabil ca un oficial român să pună la îndoială elemente fundamentale de politică externă.

“Dan Mihalache nu a fost înlocuit de premier din cauza acuzaţiei nefondate de incompatibilitate, ci a fost înlocuit în urma consultării pe care am avut-o cu premierul, la care a participat şi el, pentru declaraţii nepotrivite – nu antiamericane, nu ştiu de unde a apărut termenul, sper că nu aparţine Guvernului, sper că aparţine comentatorilor”, a spus Antonescu.

El a arătat că se referă la “declaraţiile nepotrivite” făcute de Mihalache, subliniind că, din punctul său de vedere, pe care l-a împărtăşit şi premierul Ponta, este inacceptabil ca un oficial al statului român să pună la îndoială elemente fundamentale din politica externă a României.

“Parteneriatul României cu SUA e un pilon fundamental al politicii externe a României, e punctul cardinal al acestei politici, e cea mai importantă realizare a politicii externe a României, împreună cu faptul că suntem membri NATO şi UE. Nimeni din PNL, din USL, nu l-a pus la îndoială, nu le pune în fond nici Dan Mihalache, dar în calitatea sa oficială a făcut o declaraţie nepotrivită, care, în politică, când ai asemenea demnitate, se plătesc. Nu înseamnă că e antiamerican sau că a făcut declaraţii antiamericane”, a explicat Antonescu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă