11 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportMinistrul Toader susține că nu înțelege motivul de îngrijorare al ambasadorului Klemm,...

Ministrul Toader susține că nu înțelege motivul de îngrijorare al ambasadorului Klemm, privind modificările la Legile Justiției: Mesajul lui nu a fost argumentat

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, la postul de televiziune România TV, că modificările propuse pentru Legile Justiției erau necesare, având în vedere că nu a existat o coerență a modificărilor lor, din 2004 și până în prezent. De asemenea, ministrul de resort a discutat ;i despre reacțiile instituțiilor de forță și ale Ambasadei SUA în România, privind propunerile sale.

"Faptul că aceste legi care formează pachetul legilor de justiție au fost adoptate în 2004, iar de atunci au trecut 13 ani. Acestea au cunoscut modificări punctuale, dar care nu au dat coerență. Era și este momentul unei reașezări politice a sistemului judiciar pentru ca în Romania puterea judecătoarească este formată din aproximativ 7.000 de magistraţi, peste 4000 de judecători şi 2900 de procurori", a declarat Toader la România TV.

Tudorel Toader a mai adăugat că mesajul ambasadorului Hans Klemm este "dur", dar repetitiv, adăugând că rolul lui nu este acela de a comenta declarațiile unui diplomat. 

"Este dur mesajul şi cuvântul "îngrijorare" l-au mai folosit și în alte luări de poziție. Nu cred că este rolul ministrului Justiției să comenteze declarațiile unui înalt demnitar. Pe de altă parte, a exprima o stare…o îngrijorare, firesc apare şi necesitate ca ea sa fie și motivată. În acest mesaj nu am văzut motivele acestei stări de îngrijorare. Nu cred că starea de îngrijoare vine din faptul că durata mandatelor șefilor de parchete va fi de 4 ani în loc de trei ani", a punctat ministrul Justiţiei.

Ministerul Justiției a făcut public, miercuri seară, proiectul de modificare a Legilor Justiției, trimis pentru avizare la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) de ministrul Tudorel Toader.

Proiectul conține o serie de modificări, printre care numirea procurorului general și a procurorilor șefi ai DNA și DIICOT de către CSM la propunerea ministrului Justiției, preluarea Inspecției Judiciare de către Ministerul Justiției, precum și înființarea unei direcții specializate în efectuarea urmăririi penale pentru infracțiunile săvârșite de magistrați.




 

Cele mai citite

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă