15.5 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportMihai Răzvan Ungureanu va înfiinţa Iniţiativa Civică de Centru Dreapta şi...

Mihai Răzvan Ungureanu va înfiinţa Iniţiativa Civică de Centru Dreapta şi aşteaptă sugestii pe e-mail

Mihai Răzvan Ungureanu va înfiinţa o organizaţie non-guvernamentală care ar putea să poarte numele Iniţiativa Civică de Centru Dreapta, pornind de la nevoia de “o regrupare a dreptei, în jurul câtorva principii pe care le poate exprima o platformă comună”, potrivit HotNews.ro.

Deocamdată, fostul premier nu a oferit prea multe clarificări, vorbind despre o “iniţiativă” care se coaguleaza în prezent, dar a precizat că aşteaptă sugestii de la oricine este interesant la adresa de mail mru.dreapta [at]gmail.com.

Această iniţiativă “trebuie să fie complementară şi să colaboreze cu orice forţă politică validată de centru dreapta”, iar “PDL e cea mai importantă” astfel de forţă.

El a precizat că “dreapta nu înseamnă doar PDL, UDMR, mişcări noi politice apărute, partide noi” ci este deschisă “şi celor care sunt cu adevărat liberali şi care nu văd cum pot trăi în această incredibilă făcătură politică, amfibie care trăieşte şi în apă şi pe pământ”, formată dintr-un “partid puternic, cu o istorie care porneşte de la FSN şi care merge până astăzi, şi un partid care îşi asumă liberalismul românesc, care a fost întotdeauna de centru-dreapta”.

El a criticat discursurile lui Crin Antonescu şi a afirmat că replicile lansate de acesta la moţiunea de cenzură nu au fost decât un “atac la persoană suburban şi nedemn de liderul unui partid”, şi acest stil de abordare îl face să creadă că “dl Antonescu are într-adevăr nişte temeri”.

“Eu nu ştiu cum s-ar putea uita dl Antonescu în ochii copilului meu. Copilul meu crede că sunt cel mai bun tată din lume. Cum ar putea uita în ochii copilului meu şi să le repete aşa cum le spune cu atât uşurinţă?”, s-a întrebat fostul premier.

“Dacă vrem o critică de competentă, atunci pentru Dumnezeu, vino în Parlament, măcar pentru că eşti plătit pentru prezenţa în Parlament. Dispreţul pe care îl detectez în relaţia dintre un lider cu pretenţii şi alegători e atât de palpabil încât pot să înţeleg cum dl Antonescu, dacă ar fi fost un uninominal pur, nu ar fi intrat în Parlament” la ultimele alegeri, a comentat Ungureanu.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 779: Kremlinul spune că declarațiile lui Macron sunt parte a unei tendințe periculoase

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a descris astăzi comentariile recente ale preşedintelui francez Emmanuel Macron despre o posibilă intervenţie a Franţei în...

VIDEO. Ana Porgras, OUT de la Survivor. Vedeta a primit mii de euro de la PRO TV

Ana Porgras a fost nevoită să părăsească competiția „Survivor All Stars” în ediția difuzată pe 2 mai la PRO TV, după ce a suferit...

Turcia nu va relua schimburile comerciale cu Israelul

Turcia a declarat că nu va relua schimburile comerciale cu Israelul, în valoare de 7 miliarde de dolari pe an, până când nu se...
Ultima oră
Pe aceeași temă