21.3 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSportMDRT: Acuzaţiile lui Mazăre sunt false, habar nu are despre absorbţia fondurilor...

MDRT: Acuzaţiile lui Mazăre sunt false, habar nu are despre absorbţia fondurilor europene

Acuzaţiile primarului oraşului Constanţa, Radu Mazăre, privind proiecte pe care le-ar fi depus la MDRT şi pentru care nu ar fi primit aprobare sunt false şi dovedesc faptul că edilul habar nu are despre absorbţia fondurilor UE, susţine purtătorul de cuvânt al instituţiei, Bogdan Oprea, potrivit Mediafax.

“Domnul primar Mazăre dovedeşte că habar nu are care sunt procedurile de absorbţie a fondurilor europene. Acuză că, de câteva luni, a depus la ministerul nostru mai multe proiecte de finanţare şi că nu-i sunt aprobate. Nimic mai fals! Domnul primar ar trebui să ştie că nu a depus proiectele la noi la minister, ci, aşa cum cer reglementările în vigoare, la agenţia de dezvoltare regională de care aparţine, organism care nu are nicio subordonare cu ministerul nostru, fiind format din autorităţi locale şi judeţene, inclusiv reprezentanţi ai Consiliului Local Constanţa”, se arată într-o declaraţie a lui Oprea pentru MEDIAFAX.

Acesta precizează că la MDRT a fost depus doar un singur proiect, care a fost aprobat.

“Ca să fie clar, la minister a fost depus de domnul primar un singur proiect şi acela a fost aprobat! Alte 5 proiecte sunt la ADR, iar de 6 proiecte, pe care domnul Mazăre a promis că le va face,
nu a mai auzit nimeni nimic şi probabil că nu se vor realiza niciodata”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Bogdan Oprea.

Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a declarat, joi, că va sesiza Comisia Europeană, dar şi pe premierul Emil Boc, în legătură cu faptul că mai multe proiecte ale Zonei Metropolitane Constanţa sunt depuse de mai multe luni la Ministerul Dezvoltării şi nu primesc aprobarea din partea MDRT.

Mazăre a spus, joi, la începerea lucrărilor de construcţie la parcarea supraetajată de la Spitalului Judeţean Constanţa, realizată cu fonduri europene, că va mai aştepta trei săptămâni până când va sesiza Comisia Europeană în legătură cu această situaţie şi crede că după aceea Elena Udrea “va lua viteză”.

“Mai aştept trei săptămâni după care o voi pârî premierului şi Comisiei Europene. Probabil că va lua viteză, nu ştiu dacă de la Boc, dar de la Comisia Europeană în mod categoric va lua viteză. Este inadmisibil, şi aşa este foarte greu să depui aceste proiecte, iar cele de la Constanţa sunt puricate cu acul dacă există toate avizele, avizuleţele, dacă au fost făcuţi toţi paşii. Şi după închidem acest proiect şi-l depunem cu autorizaţie de construcţie, după cum bine vedeţi, aşteptăm. Iar tanti Nuţi ţipă pe la televizor că noi nu depunem proiecte”, a afirmat Mazăre, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Cele mai citite

Universitatea Craiova – FCSB 2-0! Oltenii lui Gâlcă au bătut noua campioană

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-0 în fața noii campioane FCSB, pe teren propriu, în etapa cu numărul opt din play-off-ul Ligii...

SUA nu are reprezentant la învestitura lui Putin de la Moscova

Statele Unite(SUA) au anunţat luni că nu vor participa la ceremonia de învestire a preşedintelui rus Vladimir Putin, care va începe oficial, marţi, al...

Nicușor Dan și problemele nerezolvate ale traficului bucureștean

În 2020, Nicușor Dan promitea o rezolvare rapidă a situației infernale a traficului din Capitală, prin colaborarea cu un specialist adus din New York...
Ultima oră
Pe aceeași temă