20.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSportAlte sporturiHalterofilul ucrainean Oleksandr Pielieşenko a fost ucis pe front

Halterofilul ucrainean Oleksandr Pielieşenko a fost ucis pe front

Halterofilul ucrainean Oleksandr Pielieşenko, dublu campion european şi participant la Jocurile Olimpice de la Rio, a fost ucis pe front.

Anunțul a fost făcut luni de Federaţia ucraineană de haltere. Pielieşenko, care a murit la vârsta de 30 de ani, a fost dublu campion european, în 2016 şi 2017.

La Jocurile Olimpice de la Rio, în 2016, a ocupat locul al patrulea la categoria 85 kg (la care românul Gabriel Sîncrăian a obţinut iniţial medalia de bronz, dar a fost ulterior descalificat pentru dopaj).

„Cu mare tristeţe vă informăm că inima marelui sportiv ucrainean Oleksandr Pielieşenko a încetat să bată”, a scris Federaţia de la Kiev într-un comunicat.

Oleksandr Pielieşenko s-a alăturat forţelor armate ucrainene la începutul ofensive ruse, în februarie 2022.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Noua lege a pensiilor. Ce venituri va avea un român care a muncit 35 de ani

Noua lege a pensiilor vine cu metode diferite de calcul a veniturilor persoanelor după retragerea din activitate. Românii care au cotizat timp de 35...

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...

Ministerul Finanţelor: Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice a scăzut uşor în martie 2024

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în martie 2024, de 1.289.540, cu 425 mai puţine comparativ cu luna anterioară...
Ultima oră
Pe aceeași temă