12.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăInternaționalSUA nu are reprezentant la învestitura lui Putin de la Moscova

SUA nu are reprezentant la învestitura lui Putin de la Moscova

Statele Unite(SUA) au anunţat luni că nu vor participa la ceremonia de învestire a preşedintelui rus Vladimir Putin, care va începe oficial, marţi, al cincilea mandat în fruntea Rusiei, notează AFP, potrivit agerpres.ro.

“Nu vom avea reprezentant la învestitura sa”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller.

Întrebat dacă boicotul înseamnă că Statele Unite îl consideră pe Putin ca fiind ilegitim, Miller a spus: “Cu siguranţă, nu am considerat aceste alegeri drept libere şi corecte, dar el este preşedintele Rusiei şi va continua să fie”.

Preşedintele rus, aflat la putere de aproape un sfert de secol şi fără opoziţie, a primit 87,28% din voturi la alegerile prezidenţiale desfăşurate în martie, cu 10 puncte mai mult decât în 2018.

Putin l-a invitat pe Lula da Silva în Rusia, imediat după ce a depus jurământul ca președinte în Brazilia

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, l-a invitat pe Lula da Silva în Rusia, imediat după ce Lula a depus jurământul ca președinte în Brazilia.

Luiz Inacio Lula da Silva (77 de ani) se află la începutul celui de-al treilea mandat de șef de stat. Lula a depus jurământul de președinte duminică, 1 ianuarie 2023, în fața Congresului (Parlamentului) Braziliei. Da Silva a mai fost președinte al Braziliei între anii 2003 – 2010. Cel mai recent, Lula l-a învins pe președintele în funcție, Jair Bolsonaro, la alegerile din 30 octombrie 2022. Lula a fost reales în cel de-al treilea mandat în ciuda acuzațiilor de corupție care i-au fost aduse. Lula a fost chiar condamnat pentru corupție, în anul 2017, însă sentința i-a fost anulată.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă