12.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSocialMeteoPericol de inundații în județele Neamț și Iași! Hidrologii au instituit codul...

Pericol de inundații în județele Neamț și Iași! Hidrologii au instituit codul portocaliu

Hidrologii au instituit un cod portocaliu de inundaţii, valabil până la ora 23:00 pe râuri mici din judeţele Neamţ şi Iaşi.

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de inundaţie pe râurile mici din bazinul hidrografic Albuia (afluent al râului Siret), judeţele Neamţ şi Iaşi.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare şi pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Stăniţa.

Pe de altă parte, până la ora 24:00, este Cod galben de inundaţii pe râurile din bazinele hidrografice: Vaslui (afluent al râului Bârlad) – bazin amonte Ac. Soleşti, judeţele Vaslui şi Iaşi, Bârsa (afluent al râului Olt) – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, judeţul Braşov şi Bârlad – bazin monte S.H. Băceşti şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Băceşti – amonte S.H. Vaslui, judeţele Neamţ, Vaslui şi Iaşi.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă