15.5 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportLupta pentru şefia PDL. Macovei promite PROMOVAREA pe baza MERITELOR

Lupta pentru şefia PDL. Macovei promite PROMOVAREA pe baza MERITELOR

Europarlamentarul Monica Macovei, candidată la şefia PDL, a declarat, luni seară, la Arad, că, dacă va câştiga alegerile, va acorda independenţă filialelor, iar oamenii vor fi promovaţi pe merit, relatează Mediafax.

Monica Macovei şi-a prezentat, la Arad, moţiunea “Reformiştii”, într-o sală a Consiliului Judeţean, fiind însoţită de liderul judeţean al PDL, Gheorghe Seculici, şi de Adrian Papahagi.

În sală au fost prezente peste o sută de persoane, Seculici afirmând că estimează că au participat 70 la sută dintre cei 175 de delegaţi arădeni la Convenţia Naţională a PDL.

De la prezentarea moţiunii lui Macovei a lipsit Gheorghe Falcă, primar al municipiului Arad, care este plecat din ţară.

În faţa delegaţilor, Monica Macovei a reluat criticile la adresa actualei conduceri a PDL, despre care spune că nu face suficientă opoziţie faţă de USL.

“Astăzi nu există opoziţie din partea conducerii PDL. Avem o opoziţie exclusiv tovărăşească, cu declaraţii de dragoste către PNL. Vreau o opoziţie reală, agresivă în sensul bun, indicând tot ce face rău, abuziv şi împotriva intereselor României USL”, a spus Macovei.

Ea a afirmat că a luat decizia de a candida încă din luna decembrie, după alegerile generale, după ce a văzut că “la un scor de 16 la sută preşedintele partidului nu şi-a dat demisia”.

“E un gest care nu arată responsabilitate, onoare, care nu-ţi dă încredere că această conducere ne duce pe un drum mai bun”, a spus Macovei.

Candidatul la şefia PDL a promis că, dacă va câştiga, va reforma partidul pentru ca filialele să aibă independenţă în decizii.

“De ani de zile s-a creat o ruptură între baza partidului şi conducere. Eu aş vrea să-i consult periodic pe membrii simpli, să-i întreb dacă fac bine unele lucruri. Vreau independenţă pentru filiale. Ele sunt ca o familie, trebuie să fie lăsate să-şi ia deciziile, să-şi stabilească şefii. Să nu se intervină de la BPN sau din conducerea partidului”, a spus Macovei.

Ea a promis că oamenii vor fi promovaţi în partid şi în funcţiile publice “pe bază de merit”.

“Clientelismul politic este unul dintre motivele pentru care electoratul ne-a trimis în opoziţie”, a spus Monica Macovei.

Europarlamentarul a reluat ideea că partidul trebuie să-şi stabilească “imediat” după alegerile interne un candidat la Preşedinţia României, afirmând că ar porni în acest demers de la consultarea membrilor PDL.

La rândul său, Adrian Papahagi a felicitat “cea mai performantă filială PDL din ţară”, cea a judeţului Arad, şi a spus că, “dacă va câştiga actualul preşedinte al PDL (Vasile Blaga – n.r.), mulţi aflaţi de partea cealaltă se gândesc că vor fi exluşi, schimbaţi sau persecutaţi”.

Cele mai citite

Bogdan Lobonț, înaintea partidei cu CFR Cluj: “Avem din nou posibilitatea să arătăm ceea ce putem în momentul de faţă”

În cadrul unei conferințe de presă desfășurate vineri, antrenorul echipei de fotbal FC Rapid București, Bogdan Lobonț, a împărtășit gândurile sale înaintea meciului cu...

Lionel Messi, de neoprit la 36 de ani! A fost desemnat jucătorul lunii în America

Argentinianul Lionel Messi, care în acest moment evoluează la formația Inter Miami, a fost votat cel mai bun jucător al lunii aprilie în liga...

Clienții români ai armatei private a Lukoil

Rușii de la Lukoil desfășoară în România o ”armată privată” mascată sub forma unei companii de protecție și pază, Traun Guard HMS, fostă...
Ultima oră
Pe aceeași temă