12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSportLudovic Orban: USL are obligaţia să-l SUSPENDE pe Băsescu, altfel e război

Ludovic Orban: USL are obligaţia să-l SUSPENDE pe Băsescu, altfel e război

Deputatul PNL Ludovic Orban a afirmat, duminică seara, că USL trebuie să înceapă procedura de suspendare a lui Traian Băsescu, în condiţiile în care coabitarea cu acesta va fi una plină de conficte, potrivit Realitatea.net.

“Susţin că USL are obligaţia să demareze procedura de demitere a preşedintelui, rezultată din faptul că majoritatea zdrobitoare a populaţiei vrea schimbarea lui Traian Băsescu. Orice preşedinte aflat în situaţia lui Traian Băsescu şi-ar fi prezentat demisia”, a declarat fostul ministru al Transporturilor, la Realitatea TV.

Citeşte şi Voinescu, despre suspendarea preşedintelui: Liderii USL vor avea surpriza vieţii lor

“Procedura e fundamentală, o coabitare cu Traian Băsescu va fi nocivă, va fi un război permanent, în care guvernului i se vor pune permanent beţe în roate”, a adăugat acesta.

Invitat în aceeaşi emisiune, purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, i-a replicat că, dacă USL face acest lucru şi trece chiar peste decizia Curţii Constituţionale, vor avea “surpriza vieţii lor”.

“Cenzura Curţii Constituţionale e importantă, nu face 2 parale pentru USL (…) Dacă USL începe aceste demersuri şi CCR decide că nu a încălcat Constituţia şi merg mai departe, vor avea surpriza vieţilor lor la referendum”, s-a aratat de parere acesta.

Anterior, el dăduse exemplul unui conflict între puterile statului, când, în 2009, Băsescu a refuzat să numească premierul unei majorităţi guvernamentale foarte mari. “Sunt extrem de supărat pe preşedintele Senatului de atunci, Mircea Geoană, că nu a sesizat Curtea Constituţională referitoare la un conflict dintre puterile statului”, a amintit el.

Sever Voinescu l-a contrazis, spunand ca avem un vid constitutional. “Curtea Constituţională era prin lege obligată să se pronunţe, dar n-ar fi făcut decât să inventeze jenant. Nu din vina Curţii, ci pentru ca Legea fundamentală e defectă”, a afirmat acesta.

 

 

Cele mai citite

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...
Ultima oră
Pe aceeași temă