22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSportLăzăroiu: Încetinirea creşterii economice şi creşterea şomajului, efecte pe care şi noi...

Lăzăroiu: Încetinirea creşterii economice şi creşterea şomajului, efecte pe care şi noi le aşteptăm

Ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, a declarat marţi, după discuţiile de la Comisia de muncă din Senat, că încetinirea creşterii economice în ţările dezvoltate poate însemna o încetinire şi pentru România, precum şi o uşoară creştere a şomajului, astfel de efecte fiind aşteptate de autorităţi, informează Mediafax.

Ministrul Sebastian Lăzăroiu a precizat că încetinirea creşterii economice în ţările dezvoltate din Uniunea Europeană va afecta, inevitabil, şi România.

“Asta poate să însemne o încetinire şi la noi, o uşoară creştere a şomajului. Deci sunt efecte pe care noi le aşteptăm, pentru că e foarte probabil un nou val de criză”, a mai spus ministrul Muncii.

Numărul şomerilor a crescut cu peste 2.600 în august faţă de iulie, rata şomajului ajungând la 4,80 la sută, faţă de 4,77 la sută în luna precedentă, potrivit datelor centralizate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Economistului-şef al BNR, Valentin Lazea, a declarat, sâmbătă, că estimarea de creştere economică pentru anul viitor, în prezent de 3,5-4 la sută, ar putea fi revizuită semnificativ în jos, la 2,5 la sută, având în vedere contextul internaţional şi pierderea de “tracţiune” a exporturilor.

În plan internaţional, mai mulţi economişti şi politicieni au semnalat în ultima perioadă că economia mondială îşi încetineşte ritmul de creştere, în timp ce alţii vorbesc chiar despre întoarcerea la recesiune.

Cele mai citite

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...

Ucraina a scufundat în Marea Neagră încă o navă rusească, tip vânător de mine

Un atac al Ucrainei a scufundat în Marea Neagră încă o navă rusească, Kovrovets, de tip vânător de mine, a anunțat Comandamentul Flotei din...

Iga Swiatek, campioană la Foro Italico. Poloneza a realizat „dubla” Madrid – Roma

Poloneza Iga Swiatek, liderul clasamentului mondial feminin, și-a adjudecat al 21-lea titlu al carierei, după ce s-a impus în finala turneului WTA de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă