21 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportJucătoarea de tenis ucraineană a cărei casă a părinților a fost bombardată...

Jucătoarea de tenis ucraineană a cărei casă a părinților a fost bombardată spune că trebuie să câștige cât mai mulți bani la Wimbledon pentru a-și ajuta țara

O jucătoare de tenis ucraineană, a cărei casă a părinților a fost bombardată în timpul invaziei rusești, a declarat că vrea să câștige cât mai mulți bani la Wimbledon pentru a ajuta oamenii din țara sa.

Anhelina Kalinina, în vârstă de 25 de ani, și-a asigurat luni un loc în turul al doilea al turneului, învingând-o pe Anna Bondar din Ungaria cu 4-6, 6-2, 6-4, scrie Insider.com.

După victorie, ea a dezvăluit că apartamentul părinților săi din Irpin a fost distrus de forțele rusești și că aceștia locuiesc în prezent în apartamentul ei din Ucraina, în timp ce casa lor este reconstruită. Ea nu a precizat unde anume se află apartamentul ei.

“Este greu să mă concentrez, dar contează dacă câștig sau dacă pierd”, a spus ea. “Cu cât câștig mai mult, nu îmi ajut doar familia, ci și alte familii și alți oameni”.

Kalinina a obținut deja 98.000 de dolari pentru că a ajuns în turul al doilea. Dacă va ajunge în turul al treilea, va primi 150.000 de dolari, iar dacă va ajunge în turul al patrulea, va câștiga 238.000 de dolari.

“Mergi mai departe. Câștigi mai mulți bani. Atunci sunt în măsură să ajut, și ajut cât pot de mult și nu doar familia mea. Așa că pentru mine asta contează. Nu sunt un superstar, așa că ajut cu ce pot. Și pentru ei contează foarte mult, iar pentru mine asta este o motivație uriașă pentru a juca. Imensă”, a adăugat ea.

Kalinina va juca miercuri în turul al doilea cu Lesia Tsurenko, o altă ucraineancă, în turul al doilea.

Tsurenko a declarat luni reporterilor că speră ca ea și Kalinina să poată reaminti oamenilor că invazia din Ucraina este încă în desfășurare.

“Vrem doar să reamintim că Ucraina are probleme și că avem nevoie de ajutor. Cred că la fel de multe apariții pe care le avem, cum ar fi în sport, de exemplu, pentru mine, este doar o altă modalitate de a arăta că suntem o națiune puternică și de a reaminti lumii că suntem aici și că încă avem război și, nu știu, într-un fel, avem nevoie de ajutor. Încă avem nevoie de ajutor pentru a câștiga acest război”, a spus jucătoarea de 33 de ani.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...

Mesaje de Florii 2024 // Cele mai frumoase urări pe care le puteți face sărbătoriților

Mesaje de Florii 2024// Duminica Floriilor este celebrată cu o săptămână înainte de Paște, adică pe 28 aprilie, și este un prilej de sărbătoare...

Sondaj. Imediat după ce și-a relansat candidatura, Gabriela Firea a trecut înaintea lui Piedone, însă după Nicușor Dan

Gabriela Firea ar fi pe locul al doilea în preferințele de vot pentru Primăria Capitalei, după Nicușor Dan, indică un sondaj realizat de grupul...
Ultima oră
Pe aceeași temă