19.1 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSportIgaş:Ponta şi Antonescu, penibili în încercarea de suspendare şi schimbare a primilor...

Igaş:Ponta şi Antonescu, penibili în încercarea de suspendare şi schimbare a primilor oameni în stat

Vicepreşedintele PDL Traian Igaş susţine că liderii USL Victor Ponta şi Crin Antonesu sunt penibili în încercările de a-l suspenda pe primul om în stat şi de-al schimba pe al doilea, ministrul afirmând că preşedinţii PSD şi PNL vor ajunge să se lege de patriarhul BOR sau de Papa de la Roma, scrie Mediafax.

Potrivit lui Igaş, cei de la USL sunt într-o continuă încercare de a ieşi în prim plan cu tot felul de idei năstruşnice.

“S-a văzut ce specialişti are opoziţia şi ce soluţii în afara Regulamentului au găsit ei pentru schimbarea lui Mircea Geoană din fruntea Senatului. După ce s-au făcut de râs cu tentativa de schimbare a celui de-al doilea om în stat, Ponta şi Antonescu s-au gândit acum să facă una şi mai gogonată: să-l suspende pe primul om în stat. În momentul în care vor realiza dimensiunea penibilului – incapacitatea de a opera vreo schimbare în lumea politică – să nu ne mirăm dacă îi vedem legându-se de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române ori de Papa de la Roma”, susţine Igaş, citat într-un comunicat remis MEDIAFAX.

El face apel la liderii USL “să-şi ia în serios rolul lor politic, să participe la procesul de legiferare şi să nu mai creeze blocaje artificiale aruncând cu fumigene în viaţa politică”.

“În acest război dus doar la televizor, singurele victime sunt românii, care aşteaptă de la politicieni să-şi facă treaba pentru care i-au trimis în Parlament”, afirmă Igaş.

Preşedinţii PSD, PNL şi PC au anunţat, într-o declaraţie de presă, că, în urma declaraţiilor şefului statului referitoare la îngheţarea pensiilor şi a salariilor, au solicitat juriştilor din partidele lor să pregătească pentru luni un raport în care să fie evaluată posibilitatea declanşării procedurilor de suspendare.

“Am luat act cu îngrijorare şi indignare de faptul că, prin noile sale declaraţii făcute la postul public de radio, preşedintele Traian Băsescu anunţă explicit refuzul său de a aplica legea care prevede indexarea anuală a pensiilor, precum şi hotărârile judecătoreşti definitive şi irevocabile câştigate de profesori şi alţi bugetari (decizii date în aplicarea legii promulgate chiar de către domnia sa!). Acest refuz va persista chiar şi după o eventuală pronunţare a Curţii Constituţionale în sensul obligativităţii aplicării respectivelor legi. Aceste poziţii sunt extrem de iresponsabile şi periculoase deoarece întăresc mesajul preşedintelui despre abolirea statului de drept în România. (…) Menţionăm că dacă, în urma analizei juridice şi politice, constatăm că acţiunile incriminate constuie în mod substanţial o atingere gravă adusă ordinii constituţionale, USL nu va ezita să declanşeze procedurile de suspendare din funcţie a preşedintelui Băsescu, chiar şi în lipsa unei majorităţi în Parlament”, se arată în declaraţia comună de presă semnată de Victor Ponta, Crin Antonescu şi Daniel Constantin.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la RRA, că, indiferent care va fi rezultatul sesizării la CC a îngheţării pensiilor şi salariilor în anul 2012, “bani nu există”, arătând că, “dacă ar exista, s-ar plăti”.

Cele mai citite

Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, vizită de lucru în Germania și Spania

Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Gheorghe Cârciu, a efectuat, în perioada 16 - 19 mai 2024, o vizită de lucru în Republica Federală...

București: Prins de jandarmi cu peste 400 de punguțe de heroină

La data de 19.05.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Structura Centrală au dispus reținerea unui inculpat...

Lituania își crește dotarea armată cu tancuri Leopard fabricate în Germania şi sisteme de rachete antiaeriene IRIS-T

Lituania a decis să cumpere tancuri Leopard fabricate în Germania şi sisteme de rachete antiaeriene IRIS-T, a declarat marţi ministrul lituanian al apărării, Laurynas...
Ultima oră
Pe aceeași temă