12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSportHillary Clinton vrea ca Siria să protejeze diplomaţii americani

Hillary Clinton vrea ca Siria să protejeze diplomaţii americani

Secretarul de Stat american Hillary Clinton a “cerut” joi puterii siriene să ia măsuri pentru a proteja diplomaţii americani, după atacul “complet nejustificat” suferit la Damasc de ambasadorul Statelor Unite, Robert Ford, relatează AFP, citata de Mediafax.

“Cerem să ia toate măsurile posibile pentru protejarea diplomaţilor noştri”, a declarat ea înainte de a-i aduce un omagiu “curajului” lui Ford.

Ambasadorul Statelor Unite la Damasc, Robert Ford, a fost bruscat joi de manifestanţi care susţin regimul sirian, în momentul sosirii sale la biroul unui opozant, a anunţat acesta din urmă.

Opozantul, Hassan Abdelazim, a afirmat că “aproape o sută de manifestanţi” au încercat să ia cu asalt biroul său din Damasc, în momentul în care Ford sosea.

“Ei au manifestat în stradă şi la intrarea în imobil. Ei au încercat să spargă uşa de la biroul meu, dar nu au reuşit”, a adăugat opozantul.

“După ce ambasadorul a intrat în birou, în jurul orei 11.00 (11.00, ora României), am auzit un zgomot afară şi sloganuri ostile scandate. Manifestanţii au încercat să ia biroul cu asalt”, a precizat Abdelazim.

Cele mai citite

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...
Ultima oră
Pe aceeași temă