13.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportGrapini: China poate aduce mai mulţi turişti în regiune. Vedem cât luăm...

Grapini: China poate aduce mai mulţi turişti în regiune. Vedem cât luăm din felia de tort

Ministrul delegat pentru Turism şi IMM-uri, Maria Grapini, a declarat, marţi, la Antena 3, că România trebuie să profite de dorinţa Chinei de a aduce mai mulţi turişti în Europa.

”Acest forum s-a întâmplat în Bucureşti. S-a văzut foarte clar care este politica regională. Premierul chinez a specificat care sunt cele patru lucruri pe care le poate dezvolta. Unul dintre ele să aducă mai mulţi turişti chinezi în regiune. De aici rămâne să vedem cât luăm din felia asta de tort”, a declarat Maria Grapini.

Citeşte şi: Infrastructura: au chinezii soluţia?

”Un alt punct promovat este crearea unei platforme între China şi România pentru IMM-uri. După proiectele mari, urmează proiectele business to business”, a mai spus Grapini.

Citeşte şi: China tachinează şi Rusia la Bucureşti

În opinia Mariei Grapini, România se poate aştepta la investiţii din partea Chinei, însă, în acest sens, au de lucrat atât partea privată, cât şi cea publică.

Citeşte şi: Forumul ECE – China. Li Keqiang: România va fi un „tigru” al Europei

”Avem la ce să ne aşteptăm ca investiţii. Aici au de lucrat cele două părţi: şi partea publică, adică Guvernul, şi mediul privat. Eu vin din mediul privat. M-aş fi bucurat ca statul să-mi dea garanţii de stat ca să merg să investesc în altă ţară”, a declarat ministrul.

Citeşte şi: Care este miza acordurilor semnate de România şi China

Cele mai citite

Măsurile și condițiile pentru votul cu urna specială la europarlamentare și locale

Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând,...

100 de arestați la Boston după o manifestație pro-Palestina

Aproximativ 100 de persoane considerate a fi manifestanţi pro-palestinieni au fost arestate sâmbătă dimineaţa în campusul unei universităţi din Boston şi tabăra lor a...

O mașină a luat foc pe A1 București-Pitești

Un autoturism a luat foc sâmbătă la km 34 al A1 Bucureşti-Piteşti, pe sensul de mers spre capitală, informează ISU Giurgiu, potrivit agerpres.ro. "Conducătorul auto...
Ultima oră
Pe aceeași temă