23.4 C
București
sâmbătă, 22 iunie 2024
AcasăSportGeoana il sustine tot pe Tariceanu

Geoana il sustine tot pe Tariceanu

Liderii PSD au inceput deja sa se certe pe virtuala intrare la guvernare si trag "unul hais si altul cea". Rus insista pentru guvernul PSD, Geoana ar merge cu Tariceanu, Dancu vrea in Opozitie.

Imediat ce Ioan Rus s-a intors la Cluj si l-a lasat pe Mircea Geoana singur sa pregateasca negocierile de saptamana viitoare, atitudinea presedintelui PSD s-a schimbat radical in raport cu discutiile din Comitetul Executiv legate de intrarea PSD la guvernare. In timp ce Ioan Rus insista pe formarea unui guvern monocolor al PSD, presedintele partidului, Mircea Geoana, ar merge in continuare pe mana liberalilor, chiar acceptand sa sustina in Parlament actualul Cabinet. "Orice e posibil, sa vedem… Sustinem guvernul asta, un guvern restructurat, sa fie niste schimbari de ministri, vedem", ne-a declarat, ieri, Mircea Geoana, care a tinut sa precizeze ca nu va sustine o participare a PSD alaturi de PNL la guvernare, ci mai degraba este pentru continuarea actualei situatii, cu anumite "conditii". Potrivit intelegerii anterioare intre PSD si PNL guvernul Tariceanu ar fi trebuit sa asigure fonduri pentru primariile PSD, sa aiba acceptul PSD la numirile in functiile din administratia locala eliberate de PD, si sa acorde ajutor PSD la obtinerea anumitor posturi in administratia centrala. Insa, potrivit reprosurilor formulate de social-democrati la ultimele sedinte, liberalii nu au respectat intelegerea.
Vasile Dancu, unul dintre cei care au sustinut cu vehementa intrarea PSD la guvernare intr-o alianta cu PD, s-a razgandit si el. Liderul de la Cluj a declarat, intr-un interviu acordat unui cotidian central, ca "daca PSD se arunca acum la o guvernare politica sau la formarea unui guvern monocolor, dispare". Mircea Geoana ne-a explicat schimbarea de discurs a lui Dancu prin faptul ca liderii socialistilor europeni le-au transmis pesedistilor sa nu faca o alianta cu PD, partid afiliat PPE, inamicul PES in Parlamentul European. De altfel, vicepresedintele PES, Jan Marinus Wiersma, a declarat ieri, pentru Hotnews, ca "PSD este liber sa decida daca intra sau nu la guvernare alaturi de PNL", sugerand ca partidul lui Geoana ar trebui sa acorde in continuare sprijin guvernului Tariceanu pentru "un guvern majoritar".

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă