15.7 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportFotbalItalia învinge Olanda și își adjudecă medaliile de bronz în Liga Națiunilor

Italia învinge Olanda și își adjudecă medaliile de bronz în Liga Națiunilor

Italia a cucerit medaliile de bronz în Liga Națiunilor, după ce a învins Olanda în finala mică, cu scorul de 3-2, la Enschede.

Italia, campioana europeană en titre, s-a desprins rapid la două goluri, după reuşitele lui Federico Dimarco (minutul 6) şi Davide Frattesi (20). Steven Bergwijn a redus din handicap (68), apoi Federico Chiesa a refăcut diferenţa de două goluri (73). Georginio Wijnaldum a înscris în minutul 89, iar gazdele au forţat până la final, fără să izbutească egalarea.

Arbitrul a anulat, în urma consultării VAR, golul înscris în minutul 82 de olandezul Wout Weghorst, care a beneficiat de deviere norocoasă după o lovitură liberă.

Olanda a evoluat foarte slab în prima repriză, în care a ratat o ocazie uriaşă prin Gakpo în minutul 40. Echipa antrenată de Ronald Koeman a arătat mult mai bine în actul secund, în care a fost periculoasă mai ales prin Gakpo (47) şi Dumfries (59).

Finala mare a competiției, dintre Croaţia și Spania, se dispută în această seară, la Rotterdam, de la 21:45.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Europa League: Leverkusen, aproape de finală. Remiză în meciul dintre Marseille și Atalanta

Noua campioană a Germaniei Bayer Leverkusen este cu un pas în finala Europa League, după ce a învins-o în deplasare pe AS Roma cu...

Directorul general Dorin Tudora a mărit salariile doar angajaților PNL

În ultima ședință a Consiliului de Administrație de la Conpet SA Ploiești, de la sfârșitul lunii aprilie 2024, directorul general Dorin Tudora, impus...

MAE condamnă ferm toate actele de violență asupra jurnaliștilor

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) condamnă "ferm" toate actele de violenţă împotriva jurnaliştilor şi a mass-media în exercitarea profesiei lor, într-un mesaj transmis cu ocazia...
Ultima oră
Pe aceeași temă