16.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSportFotbalSpania, în finala Ligii Națiunilor. Ibericii au învins Italia cu scorul de...

Spania, în finala Ligii Națiunilor. Ibericii au învins Italia cu scorul de 2-1

Naţionala Spaniei s-a calificat în finala Ligii Naţiunilor, după ce a învins Italia cu scorul de 2-1, joi seara, la Enschede, în a doua semifinală a competiţiei.

Partida a fost o reeditare a semifinalei ediţiei din 2021, în care Spania s-a impus cu acelaşi scor, pierzând ulterior finala.

Ibericii au deschis scorul rapid, prin Yeremi Pino (3), care a profitat de o greşeală a lui Bonucci. Italienii au egalat la scurt timp, prin Ciro Immobile (11), din penalty, după un henţ comis de Robin Le Normand.

Rezerva Joselu a adus victoria echipei Spaniei, în minutul 88, cu o doză de şansă, mingea venind la atacantul lui Espanyol după un carambol Acerbi-Toloi la şutul lui Rodri. Joselu, care intrase în minutul 84, are trei goluri la naţională în trei selecţii.

Italia, campioana europeană en titre, a evoluat într-un tricou special, pentru a sărbători 125 de ani de existenţă a Federaţiei italiene de fotbal.

Duminică, la Rotterdam, în finală, Spania va înfrunta echipa Croaţiei, care a dispus miercuri seara de Olanda cu 4-2, după prelungiri. Olanda şi Italia se vor întâlni în finala mică.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Dan Șucu, prima reacție după ce Rapidul a ratat toate obiectivele în acest sezon

După ce Rapidul a ratat toate obiectivele în acest sezon, Dan Şucu se declară dezamăgit și afirmă că managerii nu au apărat interesele clubului...

Un atac rus cu bombe aeriene în orașul ucrainean Dergaci a rănit șase copii și un adult

Şase copii şi un adult au fost răniţi joi într-un atac rus cu bombe aeriene în oraşul Dergaci din regiunea Harkov, în nord-estul Ucrainei,...

România – Ungaria 2-1, la Campionatul Mondial de hochei pe gheaţă

Selecţionata României a învins Ungaria cu scorul de 2-1 (0-0, 0-0, 2-1), miercuri, la Campionatul Mondial de hochei pe gheaţă, Divizia I, Grupa A,...
Ultima oră
Pe aceeași temă