21.2 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSportFotbalFRF pune piciorul în prag. Interzis la „fente” din sezonul următor

FRF pune piciorul în prag. Interzis la „fente” din sezonul următor

Comitetul Executiv al FRF a hotărât în unanimitate ca începând din sezonul 2023/2024 să aplice sancțiuni dure antrenorilor care își „închiriază” licența Pro.

Cazuri precum cele ale lui Mihai Pintilii, Marius Croitoru sau Andrei Prepeliță, în care un antrenor care nu posedă licența Pro conduce de facto o echipă de primă ligă, vor deveni istorie din sezonul următor.

Președintele Federației Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu, a anunțat o serie de măsuri dure pentru „antrenorii din umbră” și cluburile care se folosesc de licențele Pro ale altor tehnicieni. Astfel, începând cu sezonul 2023/2024, antrenorii care vor încheia un contract cu un club fără însă a-și exercita funcția („închiriatul” licenței Pro) vor fi amendați cu 20.000 de lei și vor primi o suspendare de 2 ani. La fel vor păți și cei care exercită în fapt funcția pentru care nu dețin licența necesară. Aceștia vor fi sancționați conform prevederilor regulamentare în vigoare și vor primi o amendă de minimum 25.000 de lei.

Nu va scăpa nici clubul. Acesta va fi considerat ca fiind cel care a instigat la comiterea acestor abateri și va primi o amendă de 200.000 de lei. În cazul recidivei sumele se vor dubla, însemnând că penalitățile pot ajunge chiar și la 400.000 lei.

Unul dintre cazurile cele mai mediatizate de antrenori fără licenţa Pro de la nivelul primei ligi este cel al lui Mihai Pintilii, care pregăteşte echipa FCSB, dar nu stă pe banca tehnică la meciurile oficiale. Până de curând, antrenorul din acte al roș-albaștrilor a fost Leo Strizu, care și-a anunțat însă demisia la sfârșitul săptămânii trecute. Recent, Pintilii a fost sancţionat cu 4 etape de suspendare şi 6.800 de lei de Comisia de Disciplină a FRF.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Lumina Sfântă a fost adusă în Republica Moldova de un avion al României

Lumina Sfântă a fost adusă de la Ierusalim în Republica Moldova, în anul 2024, de un avion al României, anunță presa de la Chișinău. Cursa...

Numărul pensionarilor a scăzut în luna aprilie 2024, comparativ cu luna precedentă

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274 persoane mai puţine comparativ cu luna precedentă, iar pensia...

Un concert al unei orchestre din Hamburg a fost întrerupt de o mașină de spălat

Incident nefericit la sala de concerte Elbphilharmonie din Hamburg. În timpul unui spectacol în curs de desfășurare al renumitei orchestre de stat a Filarmonicii...
Ultima oră
Pe aceeași temă