Echipa Italiei a ratat calificarea la Campionatul Mondial de Fotbal, pentru prima dată în ultimii 60 de ani

Echipa naţională de fotbal a Italiei a ratat calificarea la Campionatul Mondial din Rusia, din anul 2018, după ce a obținut doar o remiză, luni seară, pe teren propriu cu reprezentativa Suediei.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 14.11.2017 - 13:18

Echipa naţională de fotbal a Italiei a ratat calificarea la Campionatul Mondial din Rusia, din anul 2018, după ce a obținut doar o remiză, luni seară, pe teren propriu cu reprezentativa Suediei, informează Mediafax.

Meciul de luni seară s-a încheiat 0-0, în returul barajului de calificare, după 0-1 în partida tur.

Italia, de patru ori campioană mondială, ratează prezenţa la turneul final pentru prima dată din 1958 încoace. De cealaltă parte, Suedia ajunge pentru a 12-a oară în istorie la Campionatul Mondial.

A fost ultimul meci oficial în tricoul "Squadra Azzura" pentru portarul Gianluigi Buffon (39 de ani), care deţine recordul european de selecţii la echipa naţională (174).

"Nu-mi pare rău pentru mine, ci pentru fotbalul italian. Am eşuat în privinţa unui lucru care înseamnă ceva şi la nivel social. Este un regret să termin aşa, dar nu pentru că trece timpul. Avem mândrie, putere şi suntem încăpăţânaţi. Ştim cum să revenim, aşa cum am făcut întotdeauna. Părăsesc o naţională a Italiei care va şti cum să vorbească de la sine. Îmbrăţişări tuturor, în special celor cu care am împărtăşit această minunată călătorie", a spus Buffon, la finalul partidei.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...