11 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportFotbalDe neoprit! Erling Haaland a „zdrobit” un nou record în Premier League

De neoprit! Erling Haaland a „zdrobit” un nou record în Premier League

Atacantul norvegian Erling Haaland a marcat al 35-lea său gol în Premier League, împotriva lui West Ham, și a depășit recordul deținut de Alan Shearer și Andy Cole.

Manchester City a învins-o cu scorul de 3-0 pe West Ham, iar Erling Haaland și-a trecut din nou numele pe tabelă. Grație acestei reușite, vârful norvegian a ajuns la 35 de goluri înscrise în campionat și a devenit cel mai prolific marcator dintr-un sezon de Premier League.

Haaland i-a depășit astfel pe Andy Cole și Alan Shearer, care marcaseră câte 34 de goluri în sezoanele 1993/1994 și 1994/1995, pentru Newcastle, respectiv Blackburn.

Există totuși o mare diferență. În acei ani, în prima ligă engleză evoluau 22 de echipe, ceea ce le-a oferit patru meciuri în plus. Shearer a fost titular în toate cele 42 de meciuri din sezonul 1994/1995, în timp ce Andy Cole a ratat două jocuri în sezonul 1993/1994.

Aflat la sezonul de debut în fotbalul englez, Haaland a stabilit noua bornă în doar al 31-lea său meci disputat pentru City.

În total, atacantul de 22 de ani are 51 de goluri marcate pentru Manchester City în toate competițiile. Norvegianul este primul jucător legitimat la o echipă engleză care înscrie peste 50 de goluri într-un singur sezon din 1931, doborând recodul deținut de Tom Waring.

Dacă va continua în acest ritm, Haaland are șanse să doboare recordul all-time pentru cele mai multe goluri reușite într-un singur sezon în fotbalul englez, deținut de Dixie Dean. Acesta marca 60 de goluri în 1928.

Norvegianul a impresionat și în tricoul Borussiei Dortmund. Transferat în iarna lui 2019 de la Red Bull Salzburg, Haaland a fost printre cei mai prolifici atacanți din istoria grupării germane. În cele 89 de meciuri disputate pentru Dortmund, acesta a reușit să marcheze 86 de goluri.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...
Ultima oră
Pe aceeași temă