11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportFotbalManchester City, cu o mână pe trofeul de campioană al Angliei. „Cetățenii”...

Manchester City, cu o mână pe trofeul de campioană al Angliei. „Cetățenii” s-au distrat cu Arsenal

Manchester City s-a impus pe teren propriu, cu scorul de 4-1, în faţa liderului Arsenal Londra, în marele derby al campionatului de fotbal al Angliei, elevii antrenorului Pep Guardiola devenind astfel principalii favoriţi la câştigarea titlului.

Internaţionalul belgian Kevin De Bruyne a fost marele artizan al victoriei „cetăţenilor”, reuşind o dublă (în minutele 7 şi 54) şi o pasă decisivă, la golul lui John Stones (45+1). Rob Holding a înscris pentru Arsenal, în minutul 86, înainte ca Erling Haaland să înscris al 33-lea său gol în actuala ediţie din Premier League, în timpul adiţional (90+5).

Manchester City, ocupanta locului secund în clasament, a învins-o astfel pentru a 12-a oară consecutiv pe Arsenal în liga engleză, apropiindu-se la doar două puncte de londonezi.

Trupa lui Guardiola are însă două meciuri mai puţin disputate, dar şi un program foarte încărcat în perioada următoare, cu zece meciuri pe care urmează să le joace în următoarele cinci săptămâni şi jumătate, poate chiar unsprezece, dacă va reuşi să se califice în finala Ligii Campionilor, în detrimentul spaniolilor de la Real Madrid.

Arsenal Londra, care a obţinut doar rezultate de egalitate în ultimele trei etape, şi-a risipit astfel avansul pe care îl avea faţă de Manchester City în urmă cu o lună, când era considerată marea favorită la câştigarea titlului.

În schimb, Manchester City a obţinut 28 de puncte din 30 posibile în ultimele zece etape şi sprintează acum către al cincilea său titlu în şase ani.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă