18.3 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSportFotbalCristiano Bergodi, înaintea duelului cu Farul: „Ne trebuie trei puncte pentru a...

Cristiano Bergodi, înaintea duelului cu Farul: „Ne trebuie trei puncte pentru a depăşi această perioadă”

Tehnicianul italian al Rapidului, Cristiano Bergodi, spune că formaţia sa are nevoie de o victorie în partida cu Farul Constanţa pentru a şterge cu buretele perioada mai puţin fastă pe care gruparea giuleșteană o traversează.

„E un meci important care închide anul 2023. Jucăm împotriva Farului, o echipă bună, campioana României şi ne dorim să câştigăm pentru că trecem printr-o perioadă nu prea bună din punct de vedere al rezultatelor. Şi ne gândim cu toţii să închidem bine anul. Ar fi super dacă am luat toate cele trei puncte. E presiune şi stres pentru că vrem să câştigăm. Am avut multe probleme, dar suntem încrezători. Farul este într-o revenire, dar trebuie să câştigăm, avem nevoie de puncte, suntem într-o mică criză de rezultate. Eu sunt încrezător pentru că băieţii şi-au revenit din punct de vedere moral. Ne trebuie doar trei puncte pentru a depăşi această perioadă. Dacă vom câştiga, cu siguranţă se şterge cu buretele toată această perioadă negativă”, a declarat Bergodi, în conferința de presă premergătoare meciului dintre Farul și Rapid.

Tehnicianul italian s-a arătat încrezător că Rapid va fi o nucă tare în a doua parte a campionatului şi că se va lupta pentru primele trei locuri în clasament. „Este un meci foarte important, pentru că, dacă vom câştiga trei puncte, vom rămâne acolo sus, şi din ianuarie, cu jucătorii noi care vin, atacăm primele trei locuri sigur. Vom fi o nucă tare. Dar sperăm să facem puncte acolo la Constanţa. Dacă vom câştiga la Constanţa cu siguranţă urmează o perioadă foarte foarte bună, pentru că vom face un retur bun”, a completat italianul.

Cristiano Bergodi a precizat că îşi doreşte să aibă în cantonamentul de iarnă toţi jucătorii care vor fi transferaţi în perioada următoare pentru a pregăti cât mai bine a doua parte a returului şi play-off-ul. „Nu ne grăbim cu transferurile, dar ideea este să avem toţi jucătorii în cantonament. Avem nevoie să vină să se antreneze alături de noi. Pentru moment Florent Hasani este sigur, ceilalţi jucători vom vedea. I-am analizat şi se pare că sunt jucători care se pliază bine la stilul de joc pe care l-am avut. Ideea este de a avea un lot numeric complet. Noi credem că odată cu aducerea acestor jucători vom întări lotul”, a mai spus Bergodi.

Aflată în criză, după ce nu a mai învins pe nimeni de cinci etape, Rapid întâlnește în deplasare Farul lui Gică Hagi, miercuri, de la ora 20:30, în ultimul meci din acest an.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre programul Visa Waiver

Preşedintele Klaus Iohannis a abordat în discuţia avută marţi la Casa Albă cu preşedintele Joe Biden şi despre acceptarea României în programul Visa Waiver,...

Franța și China și-au dat mâna pe sub Rusia

Liderul de la Kremlin, Vladimir Vladimirovici Putin, s-a privit în oglindă și a jurat din nou, în fața singurei persoane care alege la...

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă: Ziua Victoriei este 8 mai, ca în NATO, nu 9 mai, ca în Rusia

Președintele Senatului și al PNL, Nicolae Ciucă, a transmis un mesaj dedicat Zilei Victoriei în cel de-al Doilea Război Mondial, mesaj în care subliniază...
Ultima oră
Pe aceeași temă