13.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportFotbalCFR Cluj, învinsă de Sepsi OSK, după o gafă de arbitraj. Reacția...

CFR Cluj, învinsă de Sepsi OSK, după o gafă de arbitraj. Reacția lui Kyros Vassaras

CFR Cluj a făcut un nou pas greșit în lupta la titlu, după ce a fost învinsă de Sepsi OSK Sfântu Gheorghe cu scorul de 2-1, în deplasare, într-un meci din etapa a 20-a a Ligii 1.

CFR a început bine partida și conducea la pauză cu scorul de 1-0, grație reușitei lui Panagiotis Tachtsidis din minutul 32.

Sepsi OSK a reuşit să întoarcă scorul în ultima parte a meciului, egalând în minutul 70 prin albanezul Sherif Kallaku, cu un şut senzaţional în diagonală. Internaţionalul moldovean Vitalie Damaşcan a marcat golul victoriei cu un şut din marginea careului, în minutul 85.

Aceasta a fost a treia victorie consecutivă în campionat cu antrenorul german Bernd Storck pe bancă.

Astăzi, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, grecul Kyros Vassaras, a precizat că a constatat că golul marcat de Vitalie Damaşcan a fost din ofsaid şi a prezentat scuze celor afectaţi de greşeala arbitrilor.

„Imediat după fluierul de final al meciului Sepsi OSK – CFR Cluj, disputat duminică, 17 decembrie, CCA a obţinut imediat toate informaţiile şi a intrat în posesia imaginilor din camera VAR pentru a analiza cu atenţie faza în urma căreia Sepsi a marcat minutul 85. Ca urmare a analizei făcute a rezultat că s-a comis o eroare. Linia albastră a fost atribuită atacantului, iar cea roşie fundaşului. Cu toate că cel care atribuie liniile este operatorul de reluări care face parte din echipa tehnică VAR, arbitrul VAR şi asistentul VAR nu pot fi absolviţi de vină, ei nerealizând eroarea comisă, deşi foarte bine au observat o posibilă poziţie de ofsaid. De asemenea, arbitrul asistent, chiar dacă ofsaidul a fost unul mic, nu uşor de sesizat în dinamica fazei, va suporta şi el consecinţele. În concluzie, golul a fost marcat din ofsaid, o eroare regretabilă a brigăzii de arbitri, motiv pentru care doresc să prezint scuze, în numele CCA, celor afectaţi de această greşeală!”, a afirmat Vassaras.

Oficialul CCA a precizat că arbitrii de la partida Sepsi OSK – CFR Cluj vor fi înlocuiţi de la viitoarele delegări din Superligă.

„Am avut deja o primă discuţie în cadrul CCA şi am decis să înlocuim toţi cei trei arbitri de la viitoarele delegări. De asemenea, vom avea în perioada următoare o întâlnire cu echipa tehnică pentru a vedea cum putem evita pe viitor astfel de greşeli”, a mai spus Vassaras.

După acest eșec, CFR rămâne la 8 puncte în spatele liderului FCSB. Roș-albaștrii au 41 de puncte, în timp ce ardelenii au 33 de puncte, la fel ca și Universitatea Craiova.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Germania vizează să-și reia poziția geopolitică printr-o relansare economică

Germania are nevoie de o relansare economică pentru a-şi asigura poziţia geopolitică, a declarat sâmbătă ministrul de Finanţe, Christian Lindner, care este şi preşedintele...

100 de arestați la Boston după o manifestație pro-Palestina

Aproximativ 100 de persoane considerate a fi manifestanţi pro-palestinieni au fost arestate sâmbătă dimineaţa în campusul unei universităţi din Boston şi tabăra lor a...

Trupele ruse ar fi pe punctul de a încercui orașul Ceasiv Iar

Trupele ruse încearcă să încercuiască orașul Ceasiv Iar din regiunea Donețk, potrivit unui oficial militar ucrainean, potrivit hotnews.ro. Atacul este în desfășurare, însă Kievul...
Ultima oră
Pe aceeași temă