15.5 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportFosta firmă de avocatură a lui Dan Şova a obţinut peste 7...

Fosta firmă de avocatură a lui Dan Şova a obţinut peste 7 milioane de euro din contracte cu statul

Fosta firmă de avocatură a senatorului PSD Dan Şova, „Şova şi asociaţii” a câştigat de la stat peste 7 milioane de euro, potrivit b1.ro.

Informaţia a fost prezentată de jurnalistul Robert Turcescu. Acesta a adus o continuare a raportului de inspecţie fiscală realizat la fosta societate de avocatură, din care iese la iveală că societatea lui Dan Şova a încasat, în perioada 2006-2009 peste 7 milioane de euro din contracte cu statul sau cu diferite autorităţi locale.

Printre societăţile care au încheiat contracte cu fosta firmă a senatorului PSD se numără Oltchim SA, Primăria Municipiului Bucureşti, Administraţia Străzilor, Electrica Transilvania Sud, Gaz Sud, CET Govora, CE Turceni, Electrica SA, Romfilatelia, Banc Post, ALPAB sau BTT.

Contractele încheiate cu aceste instituţii variază între sume cuprinse între 30.000 şi 6 milioane de lei.

Inspectorii fiscali care au realizat raportul au constatat că 90% din totalul veniturilor firmei de avocatură „Şova şi asociaţii” reprezintă venituri în urma derulării acestor contracte cu statul sau cu unele societăţi din Gorj, Dolj şi alte judeţe.

Potrivit raportului Ministerului Finanţelor Publice, se constată că fosta firmă de avocatură a lui Dan Şova încheiase, din banii proveniţi de pe urma contractelor cu statul şi unele contracte cu alte case de avocatură, printre care unul în valoare de 40.000 de euro cu Casa Independentă de Avocatură Ponta Victor Viorel.

Cele mai citite

Turcia nu va relua schimburile comerciale cu Israelul

Turcia a declarat că nu va relua schimburile comerciale cu Israelul, în valoare de 7 miliarde de dolari pe an, până când nu se...

Lionel Messi, de neoprit la 36 de ani! A fost desemnat jucătorul lunii în America

Argentinianul Lionel Messi, care în acest moment evoluează la formația Inter Miami, a fost votat cel mai bun jucător al lunii aprilie în liga...

Președintele Columbiei a oferit informații eronate. “A citit din coloana greșită”

Munițiile și armele care lipsesc din armata columbiană sunt mult mai puține decât cifrele raportate de președintele Gustavo Petro în această săptămână, se arată...
Ultima oră
Pe aceeași temă