32.3 C
București
sâmbătă, 1 iunie 2024
AcasăSportDragnea a dat PNL termen până la 15 octombrie să se pronunţe...

Dragnea a dat PNL termen până la 15 octombrie să se pronunţe pe regionalizarea preliminară

Vicepremierul Liviu Dragnea, coordonator din partea PSD al procesului de regionalizare, a trasmis PNL că are termen până la 15 octombrie să se pronunţe asupra proiectului transmis liberalilor prin care se realizează o regionalizare preliminară, au declarat surse din USL pentru Mediafax.

Proiectul transmis PNL în urmă cu câteva săptămâni prevede înfiinţarea Consiliilor de Dezvoltare Regională, instituţii preliminare regiunilor care beneficiază de un statut juridic distinct, până când noţiunea de regiune va fi inclusă în legea fundamentală.

Structura Consiliilor de Dezvoltare Regională ar urma să se suprapună configuraţiei judeţelor asociate care vor forma o regiune, astfel încât să fie realizată continuitatea în derularea programelor prin fonduri europene.

Conform propunerii din proiectul lui Dragnea, Consiliile de Dezvoltare Regională ar urma să beneficieze inclusiv de posibilitatea de a gestiona fonduri bugetare, printr-o modificare a legii administraţiei publice.

Conform surselor citate, Liviu Dragnea le-a transmis liberalilor că mai aşteaptă o discuţie la nivelul grupului de lucru al USL până în 15 octombrie, moment în care va înainta în Guvern proiectul de lege.

Cele mai citite

Zelenski participă în Singapore la conferinţa Shangri-La Dialogue. Ce va discuta cu Lloyd Austin

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a ajuns sâmbătă în Singapore pentru conferinţa Shangri-La Dialogue, unde se va întâlni cu secretarul american al apărării Lloyd Austin,...

Sfatul de campanie al lui Bode pentru candidații PNL din Giurgiu

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, i-a îndemnat pe candidaţii partidului la alegerile locale în Giurgiu să vorbească în campania electorală despre proiectele de...

Mama lui Michelle Obama, Marian Robinson, a murit la 86 de ani

Marian Robinson, mama fostei Prime Doamne a SUA, Michelle Obama, a murit la 86 de ani, scrie BBC. Într-o declarație, familia ei a precizat că...
Ultima oră
Pe aceeași temă